Ribolov

ŠPORTSKO RIBOLOVNA UDRUGA ČABRANKA

Sjedište: Čabar, Ivana Gorana Kovačića 17/1
Predsjednik: Leonard Vesel

Tel: 051 829 572
Fax: 051 821 137

 

Športsko ribolovna udruga Čabranka Čabar svoje početke veže iz davne 1935.godine. Naime, 10. je ožujka 1935. godine, prema navodima u povijesnim analima grada Čabra, osnovano Ribarsko društvo Čabar.

Danas je Športsko ribolovna udruga Čabranka Čabar dobrovoljna udruga sportskih ribolovaca. Osnovana je radi organiziranog obavljanja sportsko ribolovnih aktivnosti, zaštite prirode i čovjekove okoline. Osnovni ciljevi udruge su: unapređenje sportskog ribolova na slatkovodnim vodama, zaštita voda i ribljeg fonda u svrhu poribljavanja i uzgoja riba, razvoj ribolovnog turizma, uključivanje djece, mladeži i odraslih u programe sportskog ribolova, gospodarenja ribolovnim vodama i sportske etike. Rad udruge je javan, a zasniva se na dobrovoljnosti, amaterizmu, ravnopravnosti, solidarnosti i humanosti kao i na sportskom i ribolovnom prijateljstvu, moralu i etici.
Svake godine na Dan planete Zemlje ŠRU organizira čišćenje Čabranke i uzgojnih potoka. Na navedene akcije odaziva se veliki broj njezinih članova čime uvelike pridonose čišćem i ljepšem okolišu.

 

NATJECANJA


Športska ribolovna udruga Čabranka sudjeluje i na brojnim natjecanjima, i to u lovu ribe na udicu te u castingu. Njezini članovi redovito sudjeluju na županijskim, zonskim i državnim natjecanjima u lovu ribe na udicu te u ligi castinga, kupu Hrvatske te u reprezentaciji Hrvatske u castingu gdje su članovi ŠRU Čabranka zastupljeni s 90%. Navedena udruga svojim je kontinuiranim i marljivim radom izuzetno mnogo doprinijela popularizaciji tog sporta na području cijele Republike Hrvatske. Iz svojeg je članstva iznjedrila brojne trofejne natjecatelje od svjetskog prvaka Marka Popovića do izuzetnih uspjeha koji su njezini članovi postizali na svjetskim juniorskim i seniorskim prvenstvima te na međunarodnim kupovima (Goran Ožbolt, Dunja Brovet, Snežana Žurga, Marino Turk, Bruno Brovet, Dragan Poje, Rebeka Erent, Sandi Zbašnik). S obzirom na izvrsne rezultate, odlukom Međunarodne casting sport federacije organizacija 32.svjetskog seniorskog prvenstva u castingu 2010.godine pripala je upravo Športsko ribolovnoj udruzi Čabranka. Natjecanje je održano od 15. do 19.rujna u Novom Vinodolskom uz suorganizaciju Grada Čabra. Rezultati