Streličarstvo

STRELIČARSKI KLUB 3D CROATIA PREZID

Sjedište: Prezid, Mlake 9
Predsjednik: Josip Šoštarić

Tel/Fax 051/824-207, 822-182
Mob. 098/662-445

 

 

3D streličarstvo je disciplina vrlo slična poljskom streličarstvu, a glavna je razlika što se u ovom sportu gađaju plastične figure životinja u prirodnoj veličini i ambijentu u kojem one inače žive. 3D natjecanja izvode se na 40 postavljenih meta različitih udaljenosti, od 15 do 45 metara. Čar natjecanja za streličare predstavlja samostalna ocjena udaljenosti od streličara do mete te šumski ambijent u kojem se natjecatelji zadržavaju cca pet sati kao i šetnja šumom od 3 do 5 kilometara, kolika je i udaljenost od prve do četrdesete mete.

U svojoj kratkoj povijesti Klub je proživljavao mnoge svijetle trenutke jer je u svojim redovima imao, a i danas ima, uspješne sportaše koji postižu značajne uspjehe na natjecanjima kako u Hrvatskoj tako i izvan granica naše zemlje, svrstavajući se tako u sam sportski vrh grada Čabra, ali i streličarskog sporta u Hrvatskoj.

3D Croatia rezultati 2010

S obzirom da su bili prvi 3D klub u Hrvatskoj, 1997.g. istima je uz Klub iz Slovenije, pripala čast suorganizatora prvog Europskog prvenstva održanog u Poreču te nekoliko Europskih kupova u Prezidu, Tršću i Trakošćanu.

Posljednih godina rukovodstvo Kluba pokreće inicijativu za osiguranje bolje i kvalitetnije streličarske opreme i rekvizita te nabavku 3D meta i meta za poljsko streličarstvo, pa je tako izgrađena i prigodna streličarska brvnarica i spremište za mete.