Svečanom misom koju je predvodio monsinjor Nikola Uravić, rektor Bogoslovnog sjemeništa u Rijeci, a u kojoj su sudjelovali monsinjor Ivoslav Linić, rektor katedrale sv. Vida, velečasni Ivan Troha župnik iz Gerova te Mješoviti pjevački zbor župe svetog Hermagora i Fortunata Gerovo, započelo je u Lividragi tradicionalno obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana drvara i šumara grada Čabra i blagdana Majke Božje Snježne.
Detalj iz svečanog protokola
Na platou ispred zavjetne kapelice Majke Božje Snježne okupio se zavidni broj vjernika, gospodarstvenika i poduzetnika, žitelja čabarskog kraja i njihovih gostiju, među kojima su bili gradonačelnik Čabra Marijan Filipović sa suradnicima, predstavnici Hrvatskih šuma Ivan Hodić, Željko Sučić, Robert Abramović, mr. Josip Malnar, Zdravko Turk, mr. Marijan Malnar i Mirko Kovačev upravitelj Uprave šuma podružnica Koprivnica, Željko Ledinski saborski zastupnik te Davorin Crnković načelnik općine Brod Moravice.

Nakon mise u velikom šatoru prisutnima se obratio Marijan Filipović koji je pozdravio skup u ime “Finvest corpa” te Gradskog poglavarstva i Gradskog vijeća te spomenuo da se ove godine obilježava 13-i po redu susret šumara i drvara grada Čabra. Govorio je zatim o planovima “Finvest corpa” pri čemu je iskazao zadovoljstvo postignutim rezultatom i činjenicom da će se tijekom ove godine u Gerovu u nove programe investirati oko 50 miliona kuna. Prigodne riječi uputili su i Robert Abramović upravitelj Uprave šuma Podružnice Delnice te Željko Erent zamjenik gradonačelnika grada Čabra.

Crkveni pjevački zbor Gerovo Vijernici tijekom svečane mise

Slijedio je prigodni kulturno umjetnički u kojem su nastupili članovi Mješovitog pjevačkog zbora “Gimpl” iz Ravne Gore, “Čabranske tamburaše”, svirači helogonki i malih sastava, a Ansambl Franca Mihelića održao je prigodni koncert. Na obližnjim sportskim terenima održani su susreti u nogometu i streljaštvu, a organizatori druženja u Lividragi, “Finvest corp” Čabar, “Hrvatske šume” d.o.o. Uprava šuma Podružnica Delnice i Grad Čabar pobrinuli su se za besplatan autobusni prijevoz, glazbu te dobra jela i pića.

Gosti i uzvanici