Ostvarenje proračuna Grada Čabra u prvih šest ovogodišnjih mjeseci bilo je iznad očekivanja, ocijenjeno je na sjednici gradskog poglavarstva održanoj u utorak 21. kolovoza. To se posebice odnosi na poslovanju u dijelu prihoda, gdje su ranije postojale neke nepoznanice vezane uz porez na dobit.Ostvaren je tako višak prihoda od 1,9 milijuna kuna, odnosno ukupni polugodišnji prihod iznosio je 8,7 milijuna kuna ili 64 posto godišnjeg plana. Proračunski rashodi bili su u skladu s planom, bez većih odstupanja i iznosili 6,8 milijuna kuna ili 37 posto ukupnog plana na razini cijele godine.

Čabarsko gradsko poglavarstvo prihvatilo je i proslijedilo na konačno usvajanje Gradskom vijeću, koje će svoju sjednicu održati u petak 24. kolovoza prijedlog Strategije za poticanje održavanja i razvoja poljoprivrede čabarskoga kraja. Ona uključuje analizu sadašnjega stanja, definira pravce razvoja poljoprivrede i stočarstva, te programe poticaja poljoprivredne proizvodnje, stočarstva, mljekarstva, biljne proizvodnje, poljoprivrednih površina, itd. Naglasak Strategije je na većem uključivanju lokalne samouprave u poticanju poljoprivrednih proizvođača po nekoliko vrsta i kriterija. Tako je već temeljem ranije raspisanog natječaja usvojena Odluka kojom je odobreno 119.000 kuna poticaja za stočare i uzgoj divljači.

Dan Grada Čabra obilježit će se već uobičajeno bogatim programom; između ostalog 12. rujna svečana sjednica Gradskog vijeća i poglavarstva održat će se u Plešcima na novouređenom trgu, a za 21. rujna najavljena je svečanost otvaranja turističko-edukativne staze “Stopama tršćanskih rudara”.

Poglavarstvo je pozitivno reagiralo na zamolbu za upis u dječji vrtić jednog djeteta s posebnim potrebama; u međuvremenu valja pronaći odgovarajuću osobu-volontera, spremnu uključiti se u individualni rad s tim djetetom.