Na prigodnoj svečanosti u bistrou “Brvnara” u Tršću, tijekom jučerašnjem popodneva Turistička zajednica grada Čabra u suradnji sa Gradom Čabrom proglasila je najbolje u tradicionalnoj akciji “Birajmo najljepši balkon i najuređeniji okoliš”.

Dobitnici ovogodišnjih nagrada i priznanja


Po riječima direktora TZ grada Čabra Željka Loknara ovogodišnja je akcija pokazala kontinuitet u aktivnostima vezanim uz uređenje i očuvanje okoliša. Sve je više objekata na terenu koje treba obići i ocijeniti, a naselja su sve uređenija bez obzira nalaze li se uz glavnu prometnicu ili van nje. Za povjerenstvo u sastavu Nena Kvas, Saša Klepac, Katarina Leš, Zvonko Lipovac i Željko Loknar bilo je dosta posla jer je u konkurenciji bilo stotinjak objekata u više kategorija.
Korišten je teritorijalni princip pa je iz svakog mjesta po dvoje nagrađenih. Na području Mjesnog odbora Prezid najuređeniji okoliš ima Paula Jotić a najljepši je balkon obitelji Wolf. U MO Gerovo po ocjeni Povjerenstva Zdenka Vrus ima najuređeniji okoliš a Branka Klepac najljepši balkon. Na području MO Plešce najuređeniji je okoliš Lolite Erent a najljepši balkon Jožice Janeš. Nevenka Trope ima najljepši okoliš a Marija Trope najljepši balkon na području MO Čabar. Po ocjeni Povjerenstva najuređeniji je apartman “Moravec” u Plešcima dok je Jelena Rendulić nagrađena je za najuređeniji okoliš župnog dvora u Gerovu. Svima je pripala zahvalnica i prigodan poklon.
Nakon svečanog dijela nastavljeno je druženje i razmjena međusobnih iskustava. Svi nagrađeni podržali su ovu akciju smatrajući da je ona najbolji odraz kvalitete življenja i brige za uređenost naselja.

Željko Malnar