U organizaciji udruge “Kontra kiča” u prostorijama ugostiteljskog objekta “Joker” u Tršću organizirana je uspješna “Večer poezije” na kojoj su predstavili svoja pjesnička ostvarenja na domaćem dijalektu, slovenskom i hrvatskom jeziku: Vjekoslav Čop ” Riki, Matilda Mesić, Josipa Klepac, Božica Lipovac, Vazma Malnar, Marija Vesel, Franci Anzeljc ” Petrač, Mateo Jelenc, Marija Starčević i Marijana Klepac.

Bio je to dio mini turneje u sklopu organizirane “Jeseni poezije” koju je ova udruga organizirala u želji predstavljanja stvaralaštva s obje strane državne granice. Po riječima predsjednika udruge Lea Jelenca, “jezik nam ne bi trebao biti smetnja, granica, sramota i poniženje, već njegovom raznolikošću želimo pokazati raznovrsnost ljepote i suživota ovdje u pograničnom prostoru Hrvatske i Slovenije”.

U sklopu turneje večeri poezije već su organizirane u “Lujzijani” u Čabru, vatrogasnom domu u Babnom Polju (Slo.), a nakon ovog tršćanskog susreta u planu su još druženja pjesnika u Starom Trgu pri Ložu(Slo.), Prezidu a planira se završnu večer održati u Plešcima početkom prosinca

Željko Malnar