“Danas kada slavim 73 rođendan i s 55 godina radnog staža, spreman sam otići u mirovinu, a svoj posao rukovođenja “Finvest corpom” prepustiti ću svojoj djeci Marinu i Katici jer smatram da su dovoljno stasali da preuzmu ovaj odgovoran posao” rekao je Marijan Filipović dosadašnji predsjednik Uprave Korporacije na svečanosti u tvornici u Prezidu kojom prilikom je obilježeno 16 godina “Finvest corpa” i proslavljen njegov rođendan.

Obitelj Filipović na prigodnoj svečanosti u Prezidu

“Vjerujem da će promjena u rukovođenju proći bezbolno, moj sin Marin biti će predsjednik Uprave, a ja ću nastaviti kao predsjednik Nadzornog odbora, ali s manjim intenzitetom rada nego što je to bilo dosada. Svjestan sam značaja ove odluke, ali smatram da imamo kvalitetan kadar i dobre menađere, a i djeca su stasala, tako da će Korporacija normalno nastaviti s radom. Dosta je teško bilo donijeti odluku, ali jednom je do toga moralo doći. Puno je teže stati nego započeti” bile su završne riječi Marijana Filipovića.

S riječima zahvale i čestitkama upućenim prigodom rođendana obratio se novi predsjednik Uprave Marijan Filipović. Govorio je o tome što se danas događa u “Finvest corpu” za koji je ova godina, godina velikih investicija, a to najbolje ilustrira podatak da u posljednjih 30 godina u cijelom Gorskom kotaru nije bilo značajnijih investicija od ove u Gerovu. Govorio je o postignutim rezultatima i spomenuo da se očekuje povećanje prihoda i ukupna realizacija veća u odnosu na prošlu godinu. Andreja Malnar u ime djelatnika Korporacije zahvalila je Filipoviću na svemu do sada učinjenom, a posebno je istaknula njegovo zalaganje da se kroz osnovanu Zakladu pomogne osobama lošijem imovnog stanja i studentima.

Rođendan Marijanu Filipoviću čestitali su brojni gosti i uzvanici, među kojima su bili poslovni partneri, predstavnici ministarstava, političkih stranaka i vlasti. Hoteli “Njivice” pobrinuli su se za ugostiteljske usluge dok su “Čebranski tamburaši” pod vodstvom Zvonimira Gašparca stvorili poseban ugođaj.

Željko Malnar