Tijekom proteklog razdoblja Udruženje obrtnika grada Čabra imalo je brojne aktivnosti od općeg interesa za razvoj obrtništva i drugih srodnih djelatnosti, rekao je predsjednik Antun Turk na sjednici skupštine održanoj u prostorijama ugostiteljskog objekta “Lipovac” u Gerovu kojoj su prisustvovali Zvonimir Lipovac predstojnik Ureda grada Čabra i Željko Loknar direktor ureda Turističke zajednice grada Čabra.
“Ove godine otvoreno je ukupno 15 novih obrta, a zatvoreno je njih 5, izvršili smo anketiranje drvo prerađivača i šumara za cluster, svoje smo članove redoviti obavještavali o mogućnostima korištenja kreditnih sredstava, a u tijeku su aktivnosti vezane uz osnivanje Zadruge šumara. Zajedno s Osnovnom školom “Petar Zrinski” Čabar organizirali smo informatičke tečajeve, koji je polazilo 19 polaznika a početkom naredne godine krenuti će treća grupa od 10 polaznika. U znak zahvalnosti školi smo odobrili jednokratnu uplatu u iznosu od 2.000,00 Kuna kojima sponzoriramo provedbu programa “Škola u prirodi”, rekao je Turk te spomenuo zavidnu suradnju s Obrtničkom komorom Primorsko goranske županije, Udruženjima obrtnika gradova Vrbovski i Delnice, Turističkom zajednicom grada Čabra i lokalnim vlastima.

Tajnica Udruženja Gabrijela Lipovac upoznala je prisutne obrtnike s prijedlogom plana rada za narednu godine, koji predstavlja nastavak kvalitetnog rada i baziran je na realizaciji ovogodišnjeg. Posebice je istakla aktivnosti vezano uz licenciranje obrtničkih radnji, prava za ostvarivanje kreditnih sredstava za poslovne djelatnosti, nastavak povezivanja obrtnika drvne struke (pilanarstvo, šumarstvo i ostala drvna industrija) u cluster, te organiziranje prezentacije deficitarnih zanimanja stolar, drvni tehničar, konobar, kuhar, ugostiteljstvo učenicima osnovnih škola, uz mogućnost dobivanja određenih stipendija i pomoći za školovanje.

Na kraju sjednice uručena su priznanja za uspješno poslovanje koja su primili Dominik Turk, Marijanka Kovač, Marijan Šoštarić, Helena Košorog, Jadran Čop, Valter Turk, Boško Šimić i Andrej Žagar. Priznanje za uspješnu suradnju dobio je Grad Čabar dok su Janezu Ožboltu i Milivoju Janešu uručeni prigodni darovi prilikom odlaska u mirovinu.

Detalj iz Gerova

Željko Malnar