Dvorana doma kulture “12. rujan”u Tršću bila je pramala da primi sve koji su željeli prisustvovati tradicionalnom Božićnom koncertu. Organizator Pjevački zbog “Sveti Andrija” Tršće uspio je osigurati nastupe svih župnih pjevačkih zborova ali i brojne druge goste. Koncert je prigodnim riječima otvorio tršćanski župnik velečasni Tomislav Ravnjak a među gostima nalazio se vlč. Josip Malnar župnik župa Čabar i Plešce. Koncert je otvorio Milan Čop odsviravši na heligonke nekoliko skladbi, Marija Starčević pjesnikinja iz Tršća pričitala je svoje dvije pjesme, a zatim su nastupili Pjevački zbor župe Svetog Vida Mučenika iz Prezida pod ravnanjem Jelene Malnar te Pjevački zbor župe Svetog Antuna Padovanskog iz Čabra kojeg je vodio Vedran Skočibušić. Marija Vesel poznata pjesnikinja iz Crnih Lazi pročitala je svoje pjesme “Badnja noć”, “Božić” i “Sjaj Božića u našoj ravniškoj kapelici”, nakon čega je nastupio Pjevački zbor župe Svetog Hermagora i Fortunata pod vodstvom Nevenke Žagar. Matilda Mesić i Marija Kovač pročitale su svoje pjesme, slijedio je nastup Pjevačkog zbora župe Presvetog Trojstva iz Plešci pod ravnanjem časne sestre Valentine Baričević i Pjevačkog zbora župe Svetog Andrije Apostola Tršće kojeg je vodila Marijana Ramljak.

Finale je predstavljao zajednički nastup pjevačkih zborova iz Tršće i Plešći koji su uz pratnju izveli skladbe “Naj bu srečn Buažić” Matije Turka i “Gorski kotar” a dok su još u mislima odzvanjale riječi “Nigdje nema takviog sunca, kao što ga imaš ti, a to znaju samo tvoji, samo tvoji Gorani” na pozornicu su se popeli poznati domaći svirači heligonki Goran Majetić, Josip Gašparac i Milan Čop i svojom svirkom podigli publiku na noge.

Na izlaski su postojale dvije kutije u koje su svi prisutni stavljali dobrovoljne priloge kao pomoć oboljelom sumještaninu Mateju Malnaru.

Na slici Nastup združenih pjevačkih zborova Tršće i Plešce te sviranje harmonikaša Gorana Majetića, Josipa Gašparca i Milana Čopa.
Združeni zborovi župa iz Tršća i Plešci
Željko Malnar