U prostorijama “Finvest corpa” u Prezidu Udruga “Katarina Zrinski” Čabar organizirala je uspjelu večer zavičajne poezije.

Po riječima predsjednice Udruge Silvane Šebalj Mačkić, bila je to već četvrta po redu organizirana manifestacija na kojoj je svake godine sve više učesnika. Svoje su pjesničke radove, uglavnom na domaćem dijalektu, čitale Marijanka Klepac, Marija Vesel, Marija Starčević, Vazma Malnar i Silvija Križ iz Tršća, Josipa Klepac i Ana Mužević iz Čabra, Božena Leskovar, Matilda Mesić, Marija Kovač i Božica Lipovac iz Prezida te Zdenka Zbašnik iz Plešci. Učiteljica osnovne škole Tina Malnar je zajedno s grupom učenika izvela skladbu “Pajdaš” koja je nastala u školskoj glazbenoj radionici, a svoj prilog večeri zavičajne poezije u Prezidu dali su učenici iz Prezida i Tršća sviranjem na flautama.
Sve prisutne pozdravio je Zvonimir Lipovac predstojnik Ureda grada, a svim sudionicima smotre uručen je prigodan poklon ” keramičke pločice nastale u radionici učeničke zadruge “Mrav” Osnovne škole “Petar Zrinski”. Za dobar ugođaj tijekom večeri pobrinuli su se Milan Čop sviranjem na heligonki i grupa “Vistavision” iz Tršća.

Željko Malnar