Prigodnom svečanošću u Domu kulture “12. rujan” u Tršću obilježen je Dan osnovne škole “Petar Zrinski” Čabar. O uspjesima učenika škole tijekom protekle nastavne godine govorio je ravnatelj škole prof. Ivan Kvesić, a za to mu je trebalo, kako je sam rekao, dosta vremena jer nastupa i uspjeha učenika bilo je mnogo. Bez obzira radilo se o gradskom, županijskom ili državnom natjecanju, dali iz nastavnih predmeta ili vannastavnih aktivnosti, učenici škole iz Čabra bili su dobro zastupljeni i postigli su rezultate kojima bi se mogla dičiti i veća sredina nego što je grad Čabar.

Ove je godine prvi puta ustanovljena posebna nagrada za učenike koji se ističu svojim ponašanjem ili su uspješno predstavljali školu ” “ravnateljska nagrada”. Ista je ove godine pripala Ani Malnar učenici 5. razreda iz Tršća, Goranu Poje, učeniku 7. razreda iz Čabra, Katarini Kajić učenici 7. razreda iz Prezida i Ivanu Žagaru učeniku 8. razreda iz Gerova. U kultuno zabavnom programu nastupali su učenici osnovne škole, koji su izveli lepršav i prigodan program. Posebice vrijedi spomenuti nastupe mladih harmonikaša Milana Čopa iz Tršća i Daria Tomca iz Hriba te nastup pjevačko zbora po ravnanjem poznate goranke prof. Sanje Petrušanec-Pečar koja svoje bogato muzičko znanje prenosi djeci osnovnoškolcima u čabarskom kraju.

Nakon svečanosti u domu kulture, svi su se uputili u zgradu Područnog odjela osnovne škole u Tršću, gdje su razgledali prigodne izložbe učeničkih radova i brojnih njihovih istraživanja.

Željko Malnar