USPJELA IZLOŽBA “ŽENA GRADA ČABRA KROZ STOLJEĆA”
Nedavno osnovana Udruga žena “Goransko srce” već prvom organiziranom izložbom u prostorijama “Jockera” u Tršću privukla je, za vrijeme trodnevnog održavanja, veliku pažnju. Prema riječima dopredsjednice Udruge Sanje Arh ” Fućak, a to su nam potvrdile i članice Marijanka Klepac, Antica Vukušić, Marija Naglić i Fanika Šoštarić, odaziv posjetitelja premašio je očekivanja.

Za vrijeme prikupljanja eksponata za izložbu pod nazivom “Žena grada Čabra tijekom dva stoljeća” članice Udruge obišle su više stotina domaćinstava i pronašle preko šesto eksponata od kojih je većina izloženo. Preostali su evidentirani, a s obzirom da nisu obiđena sva domaćinstva za očekivati je da će se narednih mjeseci uspjeti utvrditi bogati fond ručnih i ostalih radova žena i majki čabarskog kraja, od davnine do danas.
Na svečanosti otvaranja izložbe, kojoj su pored ostalih prisustvovali Željko Erent zamjenik gradonačelnika Čabra i Zvonimir Lipovac predstojnik Ureda grada Čabra, Ana Malnar Janeš predsjednica i Vazma Malnar tajnica Udruge govorile su o Udruzi i njezinom članstvu, značaju izložbe te budućim planovima vezanim uz istraživanje kulturne baštine i njegovanje običaja. Željko Erent pohvalio je članice Udruge na ovako obimnom poslu i kvalitetno organiziranoj izložbi te obećao da će grad Čabar pomagati Udrugu određenom financijskom potporom. Marijanka Klepac recitirala je jednu svoju pjesmu, a prisutne su zabavljali “Čebranske tamburaše.”

Željko Malnar