Svećenici i časne sestre na novogodišnjem prijemu kod gradonačelnika U prostorijama Poglavarstva grada Čabra održan je tradicionalni Božićno-novogodišnji prijem za svećenike i časne sestre koji djeluju na ovom području. Gradonačelnik Marijan Filipović i predstojnik Ureda grada Zvonimir Lipovac primili su župnike Josipa Malnara iz Plešci, Tomislava Ravnjaka iz Tršća i Ivana Trohu iz Gerova te časne sestre Kćeri Marije Pomoćnice iz Pastoralnog centra Čabar Dragicu i Elizabetu. Obraćajući se prisutnim svećenicima i časnim sestrama gradonačelnik Filipović uvodno je u nekoliko riječi spomenuo stanje u gospodarstvu, ali i nastojanja grada da se svim stanovnicima osigura pravo na zaposlenje i život dostojan čovjeka. Govorio je i o dosadašnjim planovima grada posebice vezano uz sanaciju objekata duhovne kulture pri čemu je ukazao na zavidnu suradnju svih subjekata od grada preko crkvenih velikodostojnika do župnika i samih vjernika. Spomenuo je i veliki broj objekata koji su do sada sanirani ili će se u narednom razdoblju zajedničkim snagama spasiti od daljnjeg propadanja.

Župnici Josip Malnar, Ivan Troha i Tomislav Ravnjak upoznali su gradonačelnika s problemima u župama koje vode, uz ukazivanje na činjenicu da broj vjernika opada, a sredstva za sanaciju crkava i kapelica dosta se teško osiguravaju. Spomenuli su pri tome i određene prioritete čijem bi rješavanju trebalo što prije prići. Časne sestre su kao prioritet istakle potrebu saniranja ulaza u Pastoralni centar gdje tijekom obilnijih kiša poplavljuje, te zamolile gradonačelnika da im i nadalje pomaže posebice u osiguravanju prijevoza na manifestacije na kojima one i djeca sudjeluju. “Kada bi nas bilo više u ovom kraju, sigurno je da bi se pojedine akcije brže i kvalitetnije rješavale,” rekao je gradonačelnik Filipović te obećao da će i nadalje nastojati, ovisno o raspoloživim proračunskim sredstvima pomagati u rješavanju istaknutih problema te ishođenju vanjskih sredstava.

U spontanom razgovoru i kroz razmjenu međusobnih iskustava, vrijeme je brzo prošlo, a na kraju prijema gradonačelnik Marijan Filipović i predstojnik Ureda grada Čabra Zvonimir Lipovac uručili su svećenicima i časnim sestrama prigodne poklone uz obostrane čestitke prigodom nadolazećih Božićno-novogodišnjih blagdana.

Pripremio: Željko Malnar