Najsportaši grada Čabra u 2008. godiniNa prigodnoj svečanosti u Gradskoj vijećnici u Čabru kojoj je pored športaša i sportskih djelatnika prisustvovao i Zvonimir Lipovac, predstojnik Ureda grada Čabra, Zajednica športskih udruga grada Čabra proglasila je najbolje športaše i sportske ekipe za 2008. godinu i uručila im zaslužena priznanja. Nakon prigodnih riječi prof. Kristijana Rajšela, predsjednika Zajednice, koji se osvrnuo na uspjehe športaša tijekom godine i njihov doprinos promidžbi ove sredine, Zvonimir Lipovac je svim športašima i sportskim djelatnicima čestitao na postignutim uspjesima. Posebice je istaknuo vrijedne rezultate Streličarskog društva “Croatia” 3 D Prezid, Športsko ribolovne udruge “Čabranka” Čabar, Skijaškog kluba “Rudnik” Tršće i Auto moto društva “Zrinski” Čabar koji nisu poznati samo po vrsnim sportašima već i kao uzorni organizatori brojnih natjecanja. Dušan Muhvić, tajnik Zajednice, prisutne je upoznao s Odlukom Izvršnog odbora o dodjeli javnih priznanja Zajednice športskih udruga grada Čabra za 2008. godinu.

Plakete Zajednice za životno djelo dobili su Franjo Pantar iz Prezida i Branko Juretić iz Tršća za dugogodišnji pruženi doprinos u organizaciji i provođenju sportskih aktivnosti te donaciju športskim klubovima, a Streličarsko društvo “Croatia 3 D” iz Prezida dobitnik je Plakete Zajednice za ukupan dugogodišnji aktivan športski rad i organizaciju natjecanja u streličarstvu i u športskoj afirmaciji mladih športaša. Priznanje za najboljeg športaša i športašicu u 2008. godini uručeno je Marku Popoviću i Dunji Brovet iz Čabra, članovima Športsko ribolovne udruge “Čabranka” Čabar koja je proglašena najboljom športskom ekipom grada Čabra. Pohvalnice za ostvarene pojedinačne rezultate primili su Josip Lipovac i Damir Malnar iz Tršća te Alan Šimić iz Prezida, svi članovi SD “Croatia 3 D” Prezid, Tihana Arh i Tijan Malnar iz Tršća, članovi Ski kluba “Rudnik” Tršće, Sanjin Trope iz Čabra član AMK “Quicky” Čabar te Goran Ožbolt iz Čabra član ŠRU”Čabranka” Čabar. Priznanje za nadarenog športaša primili su Mateja Štimac iz Hrvatskog, učenica Srednje škole “Vladimir Nazor” Čabar, Rebeka Erent iz Plešci i Bruno Brovet iz Čabra oboje članovi ŠRU”Čabranka” Čabar te Patrik Janeš i Grga Hobar iz Gerova članovi NK “Snježnik” Gerovo. I konačno, Zahvalnice športskim djelatnicima za pruženi doprinos u organizaciji natjecanja i razvoju športa dobili su: Slavko Malnar iz Tršća član SD “Croatia 3 d” Prezid, Branko Ožbolt iz Čabra, Leon Štimac iz Prezida i Željko Zbašnik iz Parga svi članovi sku kluba “Rudnik” Tršće te Franko Luksetić iz Matulji za pruženi doprinos u organizaciji međunarodnih brdskih utrka.

Javna priznanja dobitnicima uručili su Kristijan Rajšel i Zvonimir Lipovac, a na kraju svečanosti u ime nagrađenih zahvalili su se Josip Šoštarić predsjednik i Franjo Pantar tajnik SD “Croatia 3 D” Prezid.

Pripremio: Željko Malnar