Maškarana priredbaMaškarana priredbaNakon dvogodišnjeg zatišja članovi i članice Pustnog društva “Larfa” Tršće, na čelu s predsjednicom Marinetom Turk, organizirali su uspješnu maškaranu priredbu. Dvorana doma kulture “12. rujan” bila je ispunjenja do posljednjeg mjesta, a sva zbivanja tijekom večeri bila su u popularnom lokalu “Jel me netko tražio”, gdje su šef i njegova Miki vodili cijeli program. Osim članova “Larfe” Tršće u programu su sudjelovali gosti iz Pustnih društava “Cuklar” Čabar, “Blječok” Plešce i “Prezid 1969.”.

Priredbu je otvorio svirkom na heligonki sve poznatiji mladi harmonikaš Milan Čop, a potom su uslijedile pozdravne riječi Marinete Turk koja je zahvalila svim sudionicima priredbe. Uz stalne goste u lokalu, nastupali su i “poznati gosti” poput harmonikaša iz Plešci, turskih plesačica iz Čabra, ali i estradnih zvijezda poput Tine Turner te Dražerna Zečića s Anđelom. Nizale su se pjesme i humorističke točke, a najčešće spominjana riječ tijekom večeri bila je “recesija”.

Nakon priredbe u Domu kulture maškare i gosti otišli su u “Petrus” gdje je organizirana večer pod maskama, uz svirku Milana Čopa. Dio njih uputio se u Plešce gdje je u bifeu “Klarić” također bilo veselo uz pjesmu i maškarani ples.

Željko Malnar