Proteklih dana stotinu i trideset učenika i sedamnaest učitelja Osnovne škole “Petar Zrinski” Čabar posjetili su Gradsko kazalište “Zorin dom” u Karlovcu i prisustvovali predstavi “Sasvim sam popubertetio”. Sve troškove prijevoza snosilo je karlovačko kazalište, a djeca i učitelji vratili su se nakon predstave prepuni utisaka, ali i nade da će se suradnja škole iz Čabra i kazališta iz Karlovca nastaviti. Prema riječima prof. Ksenije Petelin pedagoga Osnovne škole “Petar Zrinski” Čabar radi se o lijepom poticaju Gradskog kazališta iz Karlovca da se razvije i potiče interes, posebice mladih za posjet kazalištu.

Suradnja kazališta iz Karlovca i škole iz Čabra započela je u prvom polugodištu ove školske godine kada su učenici sedmih i osmih razreda prisustvovali predstavi “Galeb Jonathan Livingston”, a učenici mlađih razreda gledali su predstavu “Poštanska bajka” .

U oba slučaja karlovačko je kazalište snosilo troškove prijevoza autobusima “Autotransporta” Karlovac na relaciji Karlovac-Čabar-Karlovac.

Željko Malnar