zrinskiNakon devet održanih utrka i završenog Prvenstva Hrvatske na brdskim stazama vozači Auto kluba “Zrinski” Čabar, Sebastijan Čepar, Željko Hitrec, Denis Močibob, Branimir Radić, Alen Peruč, Igor Gauš, Matteo Hrvatin, Ivan Černeha, Filip Valjan, Danko Skorić, Ivan Sinčić i Sergio Mišćenić bili su veoma uspješni u svojim klasama, te doprinjeli da je AK “Zrinski” osvojio ekipno prvo mjesto i postao prvak države za 2009. godinu s osvojenih 618,5 bodova, ispred AK Dubrava (609,5 bodova) i AK Istra Racing team s 537,5 bodova. Dokazali su se kao vrijedan kolektiv kojem je na prvom mjestu postizavanje sportskih rezultata i promoviranje sredine za koju nastupaju. Grad Čabar kao mala jedinica lokalne samouprave u Gorskom kotaru, tijekom nastupa na natjecanjima mladih vozača “Zrinskog” postala je poznata ne samo u Hrvatskoj već i van nje. A 5.000 metara duga staza od Smrečja do Tršća, na kojoj se tijekom srpnja vozi jedna od brdskih utrka, mjesto je koje pohode sve brojniji vozači iz Hrvatske i inozemstva, koji je hvale i ističu da je jedna od najboljih.
U ukupnom poretku za prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama po kategorijama, grupama i klasama vozači “Zrinskog” vrlo dobro su se plasirali. U klasi N1 Denis Močibob je peti, u klasi N2 Alen Peruč je osmi a Filip Valjan deveti, u klasi N3 Matteo Hrvatin osvojio je 4. mjesto, u klasi A6 Denis Močibob je drugi, a Ivan Černeha četvrti, u klasi A7 Ivan Sinčić je, također četvrti, dok je Sebastijan Čepar prvi u klasi A8. U istoj klasi Danko Skorić osvojio je ukupno šesto mjesto. Alen Peruč je treći u klasi SP12, Željko Hitrec prvi u klasi H14, dok je u istoj klasi sedmi Sergio Miščenić. Bradimir Radić pobjednik je u klasi 19 “C,CN,C3,D,E, a u istoj klasi Dario Gauš je četvrti. U redoslijedu grupe N, od vozača AK “Zrinski” najbolji plasman ostvario je Matteo Hrvatin osvajanjem 14. mjesta, Sebastijan Čepar prvak je Hrvatske u grupi A/SP, a u grupi H/E1/GT/ST najbolje plasirani vozač “Zrinskog” je Željko Hitrec na četvrtom mjestu. U ukupnom redoslijedu kategorije I, u kojoj je naslov prvaka osvojio Robert Bradarić, Sebastijan Čepar je peti, Željko Hitrec trinaesti i Matteo Hrvatin dvadesetprvi. U redoslijedu kategorije II iza pobjednika Nike Pulića, drugo mjesto osvojio je Branimir Radić, dok je Igor Gauš peti.
Željko Erent, gradonačelnik grada Čabra, uputio je čestitku svim vozačima, stručnom vodstvu i članovima Autokluba “Zrinski” Čabar na osvajanju petog naslova prvaka Hrvatske na brdskim stazama, kao i pohvalu svima onima koji su svojim uloženim radom ili na bilo koji drugi način pridonijeli ostvarenju ovog iznimno vrijednog rezultata.
Čestitamo i mi!
Željko Malnar