sportasiČABAR ” Na prigodnoj svečanosti u prostoru Gradske vijećnice u Čabru, uz nazočnost Željka Erenta, gradonačelnika grada Čabra, Zdravka Tomca, predsjednika Gradskog vijeća i Zvonimira Lipovca, pročelnika Ureda grada Čabra, Zajednica športskih udruga grada Čabra proglasila je ovogodišnje dobitnike javnih priznanja Zajednice za 2009. godinu. Nakon prigodnih riječi Kristijana Rajšela i Dušana Muhvića, predsjednika i tajnika Zajednice, podijeljena su priznanja sportašima, sportskim klubovima i sportskim djelatnicima.
Prof. Ivan Kvesić iz Prezida i dr. Krešimir Sandukčić iz Čabra dobitnici su Plakete za životno djelo za dugogodišnji pruženi doprinos u organizaciji i vođenju sportskih ekipa; za najboljeg sportaša i sportašicu proglašeni su Goran Ožbolt i Snežana Žurga, svjetski prvak odnosno doprvakinja u castingu, oboje članovi ŠRU “Čabranka” Čabar, dok je za najbolju ekipu proglašena Športsko ribolovna udruga “Čabranka” Čabar. Dobitnici Pohvalnica za ostvarene sportske rezultate su Cvjetko Ožbolt i Antun Frbežar iz Tršća te Dejan Turk iz Čabra, svi članovi Streličarskog kluba “3D Croatia” Prezid, Tomislav Muhvić iz Malog Luga, član Auto kluba Pula-Rovinj, Sebastijan Čepar, Željko Hitrec i Branimir Radić, članovi Auto kluba “Zrinski” Čabar, Sandi Zbašnik, član ŠRU “Čabranka” Čabar te Sanjin Trope član Auto kluba “Quickly” Čabar. Priznanja za nadarenog sportaša pripala su Patriku Malnaru iz Gerova, učeniku OŠ “Petar Zrinski” PO Gerovo, te Ivici Poje i Mariu Starčeviću članovima SK “3D Croatia” Prezid. Zahvalnice su primili sportski djelatnici Branko Starčević iz SK “3D Croatia” Prezid, Alen Leskovar i Antun Turk iz Ski kluba “Rudnik” Tršće, Ivan Janeš iz Mandli, član ŠD “Mlin” Plešce te Franko Luksetić iz Matulji.
Tijekom svečanosti dodijeljena su priznanja za nastup na VI. Športskim igrama djelatnika grada Čabra. U disciplini Pikado ekipno muški prva su tri mjesta pripala Hrvatskim šumama Šumariji Tršće, Bifeu i trgovini “Bingo” Makov Hrib te Zajedničkoj radnji “Tušek” Gorači, a kod žena prva je bila ekipa OŠ “Petar Zrinski” Čabar, ispred Ugostiteljskog objekta “Planinka ” Erent”. Pojedinačno muški najbolji je bio Davor Zbašnik iz Parga, ispred Franje Loknara iz Tršća i Maria Tomljenovića iz Čabra a kod žena prva je bila Marija Kostelić iz Gorači, ispred Sanje Janeš i Helene Žakić iz Čabra. U boćanju ekipno muški prvo je mjesto osvojila ekipa “Građevinara” iz Čabra, ispred Hrvatskih šuma Šumarije Prezid i Udruge umirovljenika grada Čabra, dok je kod žena prvo mjesto osvojila ekipa Hrvatskih šuma Šumarije Prezid, ispred Udruge umirovljenika grada Čabra. Najbolji boćar bio je Darko Malnar iz “Građevinara”, a najbolja boćarka Snježana Križ iz Šumarije Prezid.
Na kraju svečanosti prigodne riječi i čestitke sportašima uputio je Željko Erent, gradonačelnik grada Čabra.

Željko Malnar