Raspisan je natječaj za izgradnju prometnice koja će vezati naselja Ložac i Hrvatsko, odnosno ceste koja će napokon u cijelosti cestovno “otvoriti” Kupsku dolinu i s hrvatske strane.
Podsjetimo, riječ je o gotovo dva desetljeća sanjanoj prometnici koja je iznimno aktualna i potrebna postala nakon raspada bivše države, a gotovo neophodno je njeno postojanje postalo nakon uspostave schengenske granice jer je od tog trenutka puno teže i kompliciranije postalo koristiti cestu uz Kupu koja u cijelosti uz obalu te rijeke postoji jedino na slovenskoj strani. Takav razvoj događaja doveo je u velike probleme najveći dio privrede cijelog čabarskog kraja, a odrazio se i na svakodnevni život ljudi koji žive u tom hrvatsko-slovenskom pograničju. Jedino rješenje bilo je izgradnja prometnice na onim dijelovima gdje uopće ne postoji.
Izgradnja te pomalo već legendarne dionice konačno se i dogodila. Naime, netom je raspisan natječaj izgradnje posljednje dionice između Hrvatskog i Lošca u ukupnoj dužini od 2,63 km čime su u potpunosti realizirana obećanja HDZ-ovih vlasti na nivoima Grada Čabra i Republike Hrvatske.