Završen je prvi dio druženja mladih na temu “Mladi u gradu Čabru”. Sve je započelo još početkom godine raspisivanjem natječaja o dodjeli godišnje stipendije učenicima i studentima od strane predsjednika GO HDZ Čabar Željka Erenta.

Najbolji pristigli rad odnosno rad koji je dobio najviše glasova posjetitelja bloga nagrađen je s 10.000 kuna. U suradnji s nagrađenim učenikom provedena je anketa prema kojoj je organiziran tečaj karatea i plesa za mlađu i stariju grupu mladeži. Karate je organiziran u suradnji s Karate klubom Delta iz Rijeke i njihovim profesionalnim trenerom. Tečaj je pohađalo 45 mladih te njih 22 položilo ispit 8KYU za žuti pojas.

Time je grad Čabar dobio svoje prve karatiste.

Istodobno s tečajem svake se subote održavao i tečaj plesa kojega su vodile trenerice Društva za ples Superdance iz Rijeke. Sudjelovalo je 33 mladih u mlađoj grupi ritmike te starijoj u hip-hopu sa show danceom.

Cjelokupni projekt subvencioniran je od strane grada Čabra te GO HDZ-a Čabar. Bude li zainteresiranih s projektom će se nastaviti i početkom školske godine.

(Željko Malnar)