Ekipa San Marino ukupni pobjednik Memorijala “Marijan Majetić” – Osvojili 100 pehara u 10 godina

Sveukupni pobjednik XIV Međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži Memorijal “Marijan Majetić” održanog na sportskim terenima u Plešcima postala je ekipa San Marino iz Novog Vinodolskog, kojoj je pripao veliki prijelazni pehar i manji pehar u trajno vlasništvo.

Time su prešli magičnu brojku od stotinu osvojenih pehara u posljednjih deset godina. U pojedinačnim kategorijama kod djeca muški, prva su tri mjesta pripala ekipama: Kerestinec, San Marino i Halubijan; kod djece ženske, prva je bila ekipa Krasa ispred San Marina i Sušaka, kod mladeži muški, poredak je bio: San Marino I, Sušak i San Marino II, dok su kod mladeži ženske najbolje ekipe bile: Čakovec, Prezid i Sušak.

Ukupno je sudjelovalo 20 dobrovoljnih vatrogasnih društava s 36 ekipa i po gruboj procjeni 550 natjecatelja, rekao je Dušan Muhvić, voditelj Memorijala, a došli su iz četiri hrvatske županije; Krapinsko-zagorske, Međimurske, Zagrebačke i Primorsko-goranske te iz susjedne Slovenije. S područje grada Čabra sudjelovale su ekipe mladeži DVD-a Prezid i Plešce.

(Ž.  Malnar, NL 12.09.)