Dana 09. prosinca 2011.g. u 19,00 sati, u Domu kulture Plešci, održan je prvi klavirski koncert na području Grada Čabra pijanistice Nade Majnarić. Uvodnim govorom, gošću i sve prisutne, pozdravila je Sintija Žurga Paripović, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i organizatorica klavirskog koncerta. Žurga Paripović upoznala je publiku s pijanisticom i izdvojila neke od najznačajnijih glazbenih postignuća pijanistice Majnarić i tijeka njezine ulazne putanje u nizanju glazbenih uspjeha. Žurga Paripović ističe, kako je Nada Majnarić primjer uspješne svjetski afirmirane umjetnice rodom iz Gorskog kotara, Ravne Gore, koja započinje svoj glazbeni životni poziv u Zagrebu (kod prof. B. Zorić) a nastavlja ga u Beču. U Beču 1990. godine stječe diplomu a svoju edukaciju nastavlja na Akademiji u Stuttgartu kod Olega Maisenberga.
1993. magistrira iz umjetničke nadogradnje a 1996. u solističkoj klasi. U sezoni 1993/94, kao stipendistica European Mozart Foundation intenzivno se počinje baviti komornom glazbom. Za postignute rezultate dobitnica je Bösendorferove stipendije u 1997. godini.
Od 1995. godine, Nada Majnarić radi na Konzervatoriju – Privatnom univerzitetu u Beču kao korepetitor – suradnik za violinu , violu, čelo, kontrabas, flautu, trubu i rog. Dobitnica je najviših nagrada na međunarodnim natjecanjima u Beču, Varaždinu, Švedskoj te na natjecanjima komorne glazbe u Firenzi. Na međunarodnom pijanističkom natjecanju EPTA-e u Zagrebu nagrađena je za najbolju izvedbu skladbe Borisa Papandopula, a za nosač zvuka “Hrvatske sonate” zajedno s violinistom Anđelkom Krpanom dobitnica je dva Porina. Uz navedeno, N. Majnarić osnivačica je i umjetnička voditeljica Festivala komorna glazbe u Ravnoj Gori.
Programom koji se odvijao u dva djela, pijanistica je izvela djela J.S.Bacha, J.S. Bacha/F. Bussonia, J.S. Bacha/ M.Hessa, B. Papandoppula, F. Chopina i P.I. Čajkovskog/M. Pletnjova. Pijanistica je izvedbe popratila i kratkim crticama o skladateljima i anegdotama vezanim uz nastanak pojedinih djela, čime je u potpunosti stvorila komunikaciju s publikom. Program je trajao 70´tak minuta, nakon čega je izvođačica Nada Majnarić publiku nagradila s još tri izvedbe poznatih klasičnih djela.
Od djece pa do umirovljenika u umjetničkom programu podjednako su uživali svi.
Koncert je završio uz veliki plijesak zadovoljne publike koja nije skrivala svoje oduševljenje i zadovoljstvo glazbenim doživljajem.
Klavirski koncer bila je savršen poklon za sve ljubitelje klasične glazbe ali i za one koji se po privi puta susreću s klasičnom glazbom u živoj izvedbi.
Svi posjetitelji nakon programa oduševljeno su čestitavali pijanistici a veliki broj posjetitelja zadržao se i oko koncertnog klavira koji je svojom snagom zvuka plijenio pažnju slušatelja.

S.Ž.P.

Osvrt na koncert, g. Mario Fonio:

DOJMLJIV I ANGAŽIRAN NASTUP PIJANISTICE NADE MAJNARIĆ
U Plešcima 09. prosinca 2011 g. zbio se nesvakidašnji glazbeni događaj: klavirski koncert s djelima: J. S. Bacha, B. Papandopula, F. Chopina i P. I. Čaljkovskoga. Publika je bila zahvalan auditorij, pažljiva u praćenju jedinstvenog, neponovljivog nastupa simpatične i drage nam goranke, pijanistice Nade Majnarić iz  Ravne Gore.
Umjetnica i publika su se našli na istoj ” frekvenciji ” u slušanju i doživljavanju klasične klavirske literature. Prisutni su zdušnim pljeskom pozdravili pijanisticu za uspješan nastup.
Na kraju službenog programa, umjetnica je publiku oduševila s tri dodatka.

Gradu Čabru velika hvala na danom umjetničkom poklonu.

Drugi dio klavirskog koncerta  snimljen je filmskom kamerom Andrije Wolfa.