Novi šef županijskog HDZ-a okupio ekipu

Na konstituirajućoj sjednici Županijskog odbora primorsko-goranskog HDZ-a prihvaćen je prijedlog da se osnuju odbori u koje će uz HDZ-ovce ući i nestranački ljudi, a preuzet će ulogu svojevrsne županijske vlade u sjeni po uzoru na ono što je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko učinio na državnoj razini. Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a Oleg Butković kazao je da mu nije bitna forma i kako će se rad odbora zvati, ali da mu je bitno da u njih uđu kvalitetni ljudi koji će analizirati sve ono što radi županijska vlast predvođena SDP-om kako bi mogli upozoriti na loše odluke i ponuditi kvalitetna rješenja.
– Ne želimo samo kritizirati, želimo biti konstruktivni u smislu analiziranja aktualne problematike. Dogovorili smo se daod sljedećeg tjedna obiđemo teren, a počet ćemo na otoku Krku. Nastojat ćemo do kraja rujna ove godine sastati se sa svim županijskim ograncima kako bi dinamizirali rad stranke. Atmosfera na konstituirajućoj sjednici bila je konstruktivna i vjerujem da smo stvorili pretpostavke za kvalitetan rad – izjavio je Butković.
On je najavio da će se nastojati intenzivirati suradnja s riječkom organizacijom stranke jer je jačanje najjačega ogranka ključno kada je riječ o dobrom rezultatu na lokalnim izborima koji će se održati za godinu dana.
Potpredsjednici primorsko-goranskog HDZ-a izabrani su po teritorijalnom ključu. Naime, Željko Erent, gradonačelnik Čabra, pokrivat će Gorski kotar, Gari Cappelli, gradonačelnik Malog Lošinja pokrivat će otoke, a za riječki prsten, kada je riječ o stranačkoj organizaciji, zaduženi su Željko Plazonić, predsjednik viškovskog HDZ-a i kardiolog u KBC-u Rijeka te gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.
Svakako je zanimljivo i “uskrsnuće” Garija Cappellija kojega je svojevremeno “raspustila” Jadranka Kosor zbog afere sa snimanjem sjednice županijskog predsjedništva. Tada je na crnu listu dospio i sam Butković. No, vremena su se promijenila, od gubitnika je Butković postao politički pobjednik jer je na vrijeme podržao Karamarka, a očito je da u političku penziju nakon stranačkih izbora neće ni Cappelli. Butković kaže da se ne bi htio vraćati na ono što je bilo i na sastanak zbog kojega je uslijedila odluka o raspuštanju.
– Bilo pa prošlo. Vjerujem da ću s Cappellijem dobro surađivati, kao i s ostalima potpredsjednicima i članovima predsjedništva. Preostaje nam kooptirati, što je statutarna odredba, još dva člana, odraditi sastanak s Gradskim odborom i predsjedništvom riječkog HDZ-a kako bi odredili modele suradnje – najavljuje Butković.

(Damir CUPAĆ, NL)