Grad Čabar dobio je drugu generaciju karatista. Kao i protekle godine, obuku je vodio trener Karate kluba Delta iz Rijeke, Neven Petrović. Na završnoj svečanosti upriličenoj povodom polaganja ispita sudjelovalo je 28 mladih karatista. Njih šest položilo je ispit za 8 KYU (žuti pojas), a preostalih 22 za 7 KYU (narančasti pojas). Karatisti iz Rijeke oduševljeni su radom s mladima u Čabru te su u više navrata isticali da se radi o dobrom potencijalu, što će možda u budućnosti značiti i sudjelovanje na županijskim i državnim natjecanjima.

Osim mladih sportaša, u Čabru su aktivni i oni koji se bave plesom pa je plesna skupina koja radi pod budnim okom učiteljice Sande Erent, također vrlo uspješno obilježila drugu godinu djelovanja, a rezultat su zapaženi nastupi na priredbama i svečanostima u gradu. Školu plesa pohađalo je 23 učenika.

Vrijedno je spomenuti da se organizirano druženje mladih uspješno provodi već dvije godine, a sve  je započelo idejom GO HDZ-a Čabar potaknutom željom mladih da se i njima pruži mogućnost kvalitetnijeg korištenja slobodnog vremena. Velika podrška u ostvarenju navedenih aktivnosti svakako je Grad Čabar na čelu s Gradonačelnikom g. Željkom Erentom koji uz GO HDZ Čabar subvencionira aktivnosti mladih. Podršku ovom projektu pružila je i OŠ Petar Zrinski Čabar s ravnateljem Ivanom Kvesićem.

Postignutim rezultatima svi su zadovoljni, od roditelja koji plaćaju po 50 kuna mjesečno, do djece koja uspješno pod nadzorom iskusnih osoba, svladavaju nove tehnike i umijeća. Nastavak aktivnosti očekuje se u rujnu, s početkom nove školske godine.