“Nije sreća biti voljen, svatko voli sebe, ali voljeti drugoga, to je sreća”, riječi su koje je uvodno otvarajaći koncert pod nazivom “Pjesma za srce” u prepunoj dvorani Doma kulture “12. rujan” u Tršću izrekla Vazma Malnar, predsjednica Udruge žena “Goransko srce Čabar 2008.”, jedne od dobitnika ovogodišnje Nagrade grada Čabra. Poželjela je prisutnima da “ovu današnju jesensku večer provedemo združeni u prekrasnim glasovima naših dragih gostiju”. Njene su se riječi tijekom koncerta i obistinile jer svirka i glasovi Ante Radoša i Krešimira Perovića, potom grupe “Botuni” a na kraju i klapsko pjevanje nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Nizale su se pjesma za pjesmom, sve hitovi, mijenjali izvođaći ali isti je uvijek ostajao odaziv publike koja nije štedjela niti klasove niti dlanove da izrazi svoje oduševljenje. Bez obzira radilo se o svirci na gitari, nastupu “Botuna” ili klapskom pjevanju nitko u dvorani nije ostao ravnodušan. Sve se orilo od pjesme, publika je bila kao jedno zajedno s izvoditeljima a sigurno je da je stvoreni ugođaj bio potvrda da je koncert bio uspješan te da takvih događanja u ovom kraju treba daleko više. A posebice je to bilo vidljivo nakon skoro dvosatnog nastupa kada su izvedene “Maslina je neubrana” te “Konobo moja” koje su publiku dovele u delirij, a pljesak nije minutama prestajao.
Udruga žena “Goransko srce Čabar 2008.” na ovaj se način odužila žiteljima čabarskog kraju na dobivenoj Nagradi grada Čabra, ali i pokazala da živi s narodom i da svojim radom nastoji oplemeniti našu svakodnevnicu, u čemu i uspijevaju.
Uspješnog koncerta zasigurno ne bi bilo bez materijalne potpore pojedinačnih sponzora i tvrtki: “Protektor-Bandag-Katalinić” Gerovo, Marijana Filipovića, ZR  “Zidar” Tršće,  “Štop” iz Prezida i “Toni trade” Tršće

Željko Malnar