Zimska sezona 2012 / 2013

Organizator: Goranski sportski centar  d.o.o. Delnice u suradnji s TZ gradova i općina Gorskog kotara

Propozicije:
Sanjkaški kup je sportsko – rekreativno – turističko natjecanje u sanjkanju na prirodno uređenom  sanjkalištu. Otvorenoga je karaktera, za sve dobne skupine,  gdje pored hrvatskih državljana imaju pravo nastupa i strani državljani. Natjecanje se provodi na području svih prijavljenih TZ gradova i općina Gorskog Kotara, te  sportsko-rekreacijskog centra Platak, koji  su  kao domaćini dužni urediti sanjkalište, osigurano za nesmetano i sigurno odvijanje natjecanja. Dužina staze nije određena. Natjecanje se provodi po unaprijed dogovorenom kalendaru i redosljedu za sezonu, po sistemu  vikend za vikend. Ukoliko se dogodi, da zbog nedostatka snjega predviđeni  domaćin nije u mogućnosti pripremiti natjecanje, isti se prebacuje na kraj redosljeda, a natjecanje se nastavlja slijedeći vikend po utvrđenom redoslijedu domaćina. Organizator ” domaćin/TZ/osigurava startera, suce na cilju i za obradu rezultata,  redare uz stazu, te voditelja programa. Poželjno je i dežurstvo liječničkog osoblja. Obveza je domaćina  prijaviti skup ” natjecanje nadležnoj policijskoj postaji.

OPREMA:
Mogućnost je korištenja svih oblika i vrsta sanjka. Svaki natjecatelj osigurava svoje sanjke i priprema ih prema vlastitoj procjeni. Za natjecatelje koji ne posjeduju vlastite sanjke, postoji mogućnost posudbe od organizatora na samom sanjkalištu. Odjeća i obuća zaštitna prema vlastitoj želji i mogućnostima.

KATEGORIJE:
I – do 6 god.  /uz obveznu pratnju punoljetne osobe na sanjkama/
II ” od 7 god. do 10 god.
III – od 11 god. do 15 god.
IV ” od 16 god.  do 35 god.
V ” od 36. god.  nadalje
Sve su kategorije u Ž i M konkurenciji.
Sve kategorije voze po dvije vožnje, na način da se starta s najmlađom /djevojčice pa dječaci/ koji odmah nakon prve vožnje u obje konkurencije voze i drugu. Isto se nastavlja redom i u ostale kategorije.
Ukoliko dozvoljava širina sanjkališta, postoji mogučnost da se vozi paralelna utrka dva sanjkaša, što će biti negdje moguće, dok u ostalim situacijama vozi  se pojedinačno.

BODOVANJE:
Od dva postignuta vremena uzima se u obzir bolje  vrijeme prema kojemu se formira plasman od 1 do 10 mjesta unutar kategorije / u Ž i M konkurenciji / . Prvo osvojeno mjesto boduje se s 10 bodova, drugo s 9 bodova, itd.  zaključno do 10 mjesta s 1 bodom. Bodovi se sakupljaju kroz sve održane utrke, te se na kraju prema ukupno ostvarenim bodovima proglašavaju pobjednici sanjkaškog Kupa Gorskoga Kotara /prva tri najbolja/, po svim kategorijama u Ž i M konkurenciji.
U slučaju, da na kraju natjecanja  s ukupno ostvarenim bodovima, dobijemo dva ili više natjecatelja s jednakim brojem bodova, prednost ima natjecatelj s više odvoženih  pojedinačnih utrka. Ukoliko se dogodi da su i tu izjednačeni, prednost ima natjecatelj koji je osvojio više prvih mjesta / odnosno drugih, trečih / u pojedinačnim utrkama.
Po završetku  svih utrka, na zasebnoj svečanosti, proglašavaju se ukupni pobjednici po kategorijama,kojima se dodjeljuju pehari.
Na svakoj zasebnoj utrci, nakon odvožene druge vožnje po kategorijama, proglašavaju se prva tri najbolje plasirana sanjkaša, kojima se dodjeljuju sportske medalje.
Za sve  natjecatelje obvezna je prijava, dobivanje startnog broja  uz plačenu kotizaciju koju propisuje organizator,a uz koju se dobiva topli napitak ” čaj.

NAPOMENA:
SVI PUNOLJETNI NATJECATELJI NATJEČU SE NA VLASTITU ODGOVORNOST, DOK MALOLJETNI NA ODGOVORNOST RODITELJA-STARATELJA.
S OVIM PROPOZICIJAMA UPOZNAJU SE SVI NATJECATELJI SANJKAŠKOGA KUPA, TE SE ON ISTAKNE NA VIDLJIVU OGLASNU PLOČU NA SVAKOM SANJKALIŠTU !