U svrhu informiranja cjelokupnog stanovništava i žitelja s područja grada Čabra te poslovnih subjekata, ustanova i institucija, a u cilju ublažavanja poteškoća koja nastaju u komunikaciji i izvršavanju potrebitih radnji pri obavljanju poslova zimskog čišćenja cesta te u konačnom cilju racionalizacije povećih troškova čišćenja nerazvrstanih cesta, objavljujemo utvrđeni Plan zimskog čišćenja za 2013. godinu i kontakt Info telefon u Gradu Čabru u slučajevima hitnosti i žurnosti  te adresu elektroničke pošte za dostavu potrebitih dodatnih informacija.
Želimo istaknuti da Grad Čabar u zimskom periodu održava javne površine i čak 65 km nerazvrstanih cesta. Pod zimskim uvjetima podrazumijeva se stanje kada visina snijega na kolniku dosegne 10 cm te kada na kolnicima uslijed nižih temperatura dolazi do stvaranja poledice. S obzirom na veličinu cestovne mreže poslovi zimskog čišćenja nerazvrstanih cesta obavljaju se u skladu s planom zimskog čišćenja i prioritetima tog plana.
Kako se ove godine radi o iznimno obilnim snježnim padalinama, koje iziskuju dodatne napore za sve sudionike u obavljanju poslova čišćenja prometnica, molimo sve žitelje i mještane s područja grada Čabra za strpljenje i razumijevanje, kao i pomoć u realizaciji Odluke Grada koja regulira način i obvezu uklanjanja snijega i leda s pločnika i ulaza u privatne i poslovne zgrade. Također, mole se građani da, uz potrebnu zimsku opremu, vožnju prilagode trenutnim stanjem na cestama, posebno kod ugaženog snijega i mjestimične poledice kao i kod suženja kolnika uslijed čišćenja snijega.
Plan zimskog čišćenja nerazvrstanih cesta, ulica, trgova i drugih javnih površina u sezoni – Zima 2012/2013