Program proslave:

350. obljetnicaSvečano misno slavlje u povodu 350. obljetnice župe, u nedjelju 22. rujna u 11.00 sati, predvodit će msgr. dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup i metropolita. Proslavi će prethoditi trodnevna priprava, od četvrtka do subote.

Četvrtak, 19. rujna, svetu misu u 18.00 sati predvodit će Mato Berišić, mladomisnik iz Rijeke, a iza mise održat će se tribina o povijesti župe, pod vodstvom Slavka Malnara. Misno slavlje animira župni pjevački zbor iz Prezida.

Petak, 20. rujna u 16,30 započinje duhovna obnova , kada će biti i prigoda za svetu ispovijed.  Svetu misu u 17.30 predvodit će vlč. Ivan Šarić, župnik župe sv. Terezije od Djeteta Isusa  iz Rijeke.  Misno slavlje animira župni pjevački zbor iz Tršća.

Subota, 21. rujna svetu misu u 16.00 sati predvodit će vlč. mr. Mario Gerić, župnik Uznesenja Marijina iz Rijeke. Misno slavlje animira župni pjevački zbor iz Plešci.

U nedjelju 22. rujna, nakon misnog slavlja, zadržat ćemo se još neko vrijeme na gradskom trgu  uz domaću glazbu i prigodnu okrepu.