U prostorijama gradske uprave grada Čabra, uz prisustvo gradonačelnika Kristijana Rajšela i pročelnice Jedinstvenog upravnog  Ivane Lakota,  održana je  prezentacija pilot projekta rada u policijskim postajama III. kategorije u koju spada i čabarska  postaja.  Pilot projekt prezentirala je Senka Šubat, načelnica Policijske uprave Primorsko ” goranske sa zamjenikom Jasminom  Brkljačem i načelnicom  policijske ispostave Čabar Lidijom Obajdin.
Cilj sastanka bio je upoznavanje s glavnim odrednicama ovog pilot projekta te načinom njegove što uspješnije implementacije i funkcioniranja na terenu.
Pilot projekt započet će s provođenjem 01. veljače i trajao bi do 30. lipnja, 2014.g.
Glavni razlozi zbog koji se prišlo provedbi pilot projekta su: veliki  broj rukovoditelja u odnosu na broj neposrednih izvršitelja policijskih poslova  na terenu , preveliki broj aktivnosti obavlja se unutar prostorija PP,  veliki broj administrativnih poslova u odnosu na operativne koji se trebaju provoditi na terenu  i dr..
Svrha provođenja pilot-projekta je da se s postojećim brojem zaposlenika u policijskoj postaji, po prijedlogu novog ustroja i organizacije rada poveća efikasnost i isplativost rada u policiji, smanjujući administrativne, a povećavajući operativne poslove.
Očekivane koristi od provođenja pilot ” projekta su: ustrojavanje policijskih  postaja prema potrebama konkretnih područja, veća učinkovitost u području suzbijanja kriminaliteta, smanjenje broja rukovoditelja u odnosu na broj izvršitelja, veći udio rada na terenu , ravnomjeran raspored službenika kroz smjene,uslužni model rada policije, odobravanje javnosti, zadovoljstvo građana policijskom uslugom, zadovoljstvo policijskih službenika svojom ulogom i doprinosom, manji materijalni troškovi poslovanja.
Za građane je bitno da će uredovno radno vrijeme policijske postaje biti od 07,00 sati do 15,00 sati, nakon čega se vrata zgrade policijske postaje zatvaraju.  U vrijeme kada će postaja biti zatvorena građani će moći nazivati dosadašnje brojeve telefona policijske postaje (192, 439310). Pozivi će se automatski preusmjeravati na Operativno komunikacijski centar policije  PU gdje će građani dobiti potrebite informacije. U slučaju da je potrebna policijska intervencija Operativno komunikacijski centar policije PU  poziv će  preusmjeriti na broj telefona koji se nalazi kod vođe operativne grupe , a koji se nalazi na terenu zajedno sa policijskim službenicima i koji odmah organizira postupanje po dojavi.
Tijekom provođenja pilot-projekta redovito će se provoditi anketiranje kako bi se dobili podaci o percepciji građana  o stanju sigurnosti i djelovanju policije.