VODOOPSKRBA
– Donji Vrhovci – tijekom jučerašnjeg dana montiran je agregat i mjesto opskrbljeno vodom

OPSKRBA EL. ENERGIJOM
– tijekom jučerašnjeg dana spojen je jači agregat u Plešcima kojim su pokrivena mjesta  (uz Plešce), Hrvatsko, Podstene i Zamost,  nastavljaju se radovi prema Mandlima te Gornjim i Donjim Žagarima
– danas bi struju trebala dobiti mjesta u okolici Tršća, a nastavljaju se radovi i prema Pargu
– ubrzano će se postavljati vod prema Kozjem Vrhu, Goračima i Prezidu
– tijekom jučerašnjeg dana montiran je agregat u Malom Lugu i el. energijom opskrbljena mjesta prema ranijim najavama
– montiran je i još jedan agregat u Mlakama kojim je opskrbljeno dio kućanstava u tom dijelu Prezida
– na područje našega Grada danas je dopremljeno nekoliko agregata koji su raspoređeni po manjim mjestima (na Hribu se priključuje nakon popravka niskonaponske mreže odmah po prestanku kišnih padalina), njihovo montiranje očekuje se u popodnevnim satima ili najkasnije sutra, ovisno o tehničkim mogućnostima djelatnika HEP-a
– sutra (ponedjeljak) dolazi još 11 agregata na naše područje, djelatnici HEP-a rasporedit će ih u zaseoke ovisno o mrežnoj infrastrukturi; očekivanja su da će u narednih par dana sva mjesta biti agregatno opskrbljena el. energijom

ŠKOLA
– nastave u srednjoj i osnovnoj školi na području grada Čabra sutra (ponedjeljak) neće biti. Za utorak ćemo pravovremeno proslijediti informaciju.

Još jednom upućujemo zamolbu svim stanovnicima Grada da racionalno koriste električnu energiju. Ne uključujte velike termičke potrošače (bojlere, pećnice, mikrovalne, grijače za vodu, perilice posuđa i sl.), perilice rublja koristite racionalno. Zbog prevelikog opterećenja agregata, dolazi do kvarova i pada napona.
Poslovni subjekti dužni su isključiti reklamna svjetla.

Sve građane pozivamo na oprez prilikom uključivanja vlastitih agregata. Agregat mora biti smješten van prostorija u kojima boravite, zamolite pomoć stručnih osoba kod nadziranja rada agregata.

Ostale informacije nepromijenjene su u odnosu na jučerašnju obavijest.

Prenosimo i ostale informacije/zahvale:

– Obavještavaju se radnici Lož Metalpresa da se u ponedjeljak, 10. siječnja počinje s redovnom proizvodnjom. Ujedno se zahvaljujemo djelatnicima HEP-a na postavljanju agregata koji pokreće tvornicu i snabdijeva električnom energijom mjesto Plešce.
Uprava Lož Metalpres Plešce

– Tomislav Mihelić, zapovjednik VZ Grada Čabra zahvaljuje svim vatrogascima s čabarskog područja na požrtvovnosti i velikom trudu s kojim su uspješno rješavali sve zadaće proteklih dana.

Grad Čabar