DSC00205Da suradnja pobratimljenih gradova nije samo mrtvo slovo na papiru, danas je dokazao posjet delegacija gradova Pule i Buzeta. Dugogodišnja suradnja pokazala se u danima kada je početkom veljače područje grada Čabra pogodila ledena kiša koja je rezultirala elementarnom nepogodom. Odmah po proglašenju elementarne nepogode, gradonačelnik Pule Boris Miletić te gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić obratili su se sa željom da pruže bilo koji oblik pomoći.

Rezultat dogovora danas je i formalno realiziran posjetom zamjenice gradonačelnika Pule gđe. Elene Puh Belci, zamjenice gradonačelnika Buzeta gđe. Ane Pernić, pomoćnice pročelnika Ureda grada Pule gđe. Lovorke Hajdić-Holja te Sanje Vrtačić iz protokola grada Pule. Svaki grad donirao je 50.000,00 kuna kao pomoć za elementarnu nepogodu što je hvalevrijedan iznos s obzirom na omjere štete i nužnost što hitnije sanacije.

Drage goste u gradskoj upravi grada Čabra primili su gradonačelnik Kristijan Rajšel,   zamjenica gradonačelnika Vesna Kovač te pročelnica JUO Ivana Lakota.

DSC00208Delegacija je osobito razveselila najmanje čabrane. Naime, poklone su dobili i polaznici Dječjeg vrtića “Buba Mara” Čabar i to svih pet podružnica. Predani su mališanima u dječjem vrtiću Čabar koji su u znak zahvale izveli nekoliko točaka: plesala se rašpa, pjevala se pjesma “Kad se mnogo malih složi” i izvedena je recitacija “Dijete”. U znak zahvalnosti gošće su dobile darove koje su izradili polaznici vrtića.

Gradonačelnik je izrazio riječi najiskrenije zahvale na pomoći i suradnji uz nadu da će se ista nastaviti u boljim okolnostima.