DSCF5590 (Large)U petak, 05. prosinca 2014. g., na svečanom prijemu u Gradskoj vijećnici grada Čabra, dodijeljene su učeničke i studentske stipendije za tekuću školsku odnosno akademsku godinu.
Na temelju Odluke o socijalnim stipendijama, 23. listopada 2014. g. raspisan je natječaj za dodjelu 5 učeničkih i 10 studentskih stipendija. U otvorenom roku prispjelo je 12 zamolbi za učeničke stipendije te 14 zamolbi za studentske stipendije. Po  utvrđenoj rang listi ovogodišnje stipendije pripale su učenicima: Damjanu Poljančiću iz Prezida, Martinu Troha iz Makovog Hriba, Zoranu Obranoviću iz Gerova, Marku Kovačeviću iz Ponikvi i Matei Pavlić iz Malog Luga, te studentima: Aleksu Ožboltu iz Ravnica, Biljani Glamočak iz Prezida, Ivi Varšava iz Prezida, Tini Markovčić iz Plešci, Milanu Čopu iz Tršća, Barbari Malnar iz Tršća, Mateju Troha iz Tršća, Eleni Lipovac iz Prezida, Ani Benčina iz Čabra te Klaudiji Lipovac iz Prezida.
Učenici i studenti potpisali su ugovore u prisustvu gradonačelnika grada Kristijana Rajšela i zamjenice gradonačelnika Vesne Kovač. Čestitajući stipendistima tom je prilikom gradonačelnik naglasio zadovoljstvo što se usprkos lošem stanju proračuna može, iako skromnim iznosima, potpomognuti školovanju onih kojima je to najpotrebnije. “Vjerujem da ćemo ovim stipendijama Vašim roditeljima donekle olakšati financiranje ove školske ili akademske godine, a Vama dati podstreg da svojim radom i zalaganjem opravdate dobiveno povjerenje,” nastavio je gradonačelnik.
Studentske stipendije iznose 800,00 kuna, a učeničke 500,00 kuna mjesečno. Stipendije su nepovratne osim u slučajevima koje određuje Odluka o socijalnim stipendijama (prestanak školovanja, odjava prebivališta s područja grada Čabra i sl.).