Vlada Republike Hrvatske je usvojila Program poticanja poduzetništva i obrta ” Poduzetnički impuls 2015. vrijedan 4,37 milijardi kuna. Ovogodišnji program je namijenjen razvoju i povećanju konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzetnika i najvredniji je od 2012. godine od kada se provodi. Ove godine program se  provodi u tri osnovna programa – “Mikro i malo poduzetništvo i obrt”, “Sredstva iz fondova EU” te “Lakši pristup financiranju”. Najniža potpora poduzetnicima i obrtnicima unutar programa Poduzetnički impuls je 10 tisuća kuna, a najveća 15 milijuna kuna. Očekuje se  da će biti podijeljeno 1.300 potpora.

Informativna radionica predstavljanja PODUZETNIČKOG IMPULSA ZA 2015. GODINU, namijenjena   poduzetnicima s područja Gorskog kotara, održati će se u Delnicama, 12.ožujka 2015. godine u 11,00 sati u prostorima Velike vijećnice Grada Delnica. Radionicu će održati predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta:
– pomoćnica ministra, Zdenka Lončar
– Tamara Pavić, voditeljica Sektora za financijsku podršku kroz potpore HAMAG-a, HAMAG BICRO
– Irma Mogić, HAMAG BICRO

Prijave se primaju elektroničkim putem na mail: pins@ri.t-com.hr ili telefonom na broj  810 820. Kod prijave navesti ime, prezime, naziv i adresu poduzeća te kontakt telefon.