Poziv za upis na tečaj slovenskog jezika u Čabru za šk.god. 2015./2016.

Pozivamo svu predškolsku i školsku djecu, srednjoškolce i studente kao i sve odrasle Slovence i njihove potomke na Tečaj slovenskog jezika u Čabru. Tečaj organizira Ministarstvo za izobrazbu, znanost i šport Republike Slovenije i zato je besplatan za sve sudionike.
Tečaj se organizira u manjim skupinama. Različitim interaktivnim djelatnostima polaznici razvijaju mogućnosti sporazumijevanja, upoznaju slovensku kulturu, etnološke, povijesne i geografske karakteristike Slovenije, dječje i narodne slovenske pjesme i sl. Za sudionike se organiziraju i dodatne aktivnosti kojima se pospješuje direktni kontakt sa slovenskim jezikom i kulturom (stručne ekskurzije, posjeti kulturnim priredbama i povezivanje sa drugim slovenskim kulturnim skupinama u Rijeci, Istri i šire).

Svi zainteresirani su pozvani na informativni roditeljski sastanak na kojem će se vršiti i upis u novu školsku 2015./2016.-tu godinu, a koji će se održati 10.9.2015. (četvrtak) u OŠ „Petar Zrinski“ Čabar u Čabru, u informatičkoj učionici u 18,00 sati.

SKD „Gorski kotar“