“27 susjedstava” jedan je od sedam programskih pravaca u okviru programa “Rijeka2020 – Europska prijestolnica kulture“. U ovom programskom pravcu sudjelovat će dvadeset i sedam susjedstava/zajednica s područja Primorsko-goranske županije pri čemu će biti podjednako zastupljene zajednice s otoka, obalnog područja, zaleđa, gorja te grada Rijeke. Cilj “27 susjedstava” jest osnaživanje lokalne zajednice kroz jačanje ljudskih potencijala, razvijanje međuljudskih odnosa, organiziranje kulturnih aktivnosti i povećanje kulturnih sadržaja. Organizirat će se umjetnička događanja, edukacijske aktivnosti, različiti kulturni programi, te ostali sadržaji od interesa za lokalnu zajednicu.

19. rujna 2016. otvoren je „Poziv za iskazivanje interesa kandidata za sudjelovanje u programskom pravcu 27 susjedstava“ koji je otvoren do 30. studenog 2016. godine. Putem ovog Poziva želi se izabrati 27 susjedstava s područja Primorsko-goranske županije koja će direktno ući u programski pravac i postati dio Rijeka2020 – Europske prijestolnice kulture. Na web stranici www.rijeka2020.eu/27s možete pronaći  tekst Poziva, prijavni obrazac te Smjernice za prijavu na poziv. Na poziv se prijavljuju timovi ljudi koji dolaze iz zajednice, a mogu biti fizičke i pravne osobe. Više o tome možete naći u Smjernicama.

14. studenog 2016. s početkom u 17,00 h u prostorijama  gradske vijećnice u Čabru, Narodnog oslobođenja 2, predstavnik Primorsko-goranske županije održat će prezentaciju programa „27 susjedstava“ koja će se sastojati od prezentacijskog i radioničkog dijela. Prezentacija s radionicom zamišljena je u trajanju od 17,00 – 19.00 h.

Cilj prezentacije jest upoznati sudionike s programskim pravcem „27 susjedstava“, osvijestiti potencijale te predložiti kako putem njih odgovoriti na društveno kulturne izazove, potaknuti na suradnju i motivirati na uključivanje u ovaj projektni pravac. Također ćemo se osvrnuti na to kako kvalitetno ispuniti prijavni obrazac, a sve s idejom olakšavanja procesa prijave timovima unutar vaše lokalne zajednice.

Pozivamo sve zainteresirane na prezentaciju kako biste se upoznali s materijom.
Grad Čabar