Sve zainteresirane udruge i pojedince pozivamo da nam se priključe u realizaciji projekta “27 susjedstava”.

Što znači projekt “27 susjedstava”?
“27 susjedstava” jedan je od sedam programskih pravaca u okviru programa “Rijeka2020 – Europska prijestolnica kulture“. U ovom programskom pravcu sudjelovat će dvadeset i sedam susjedstava/zajednica s područja Primorsko-goranske županije pri čemu će biti podjednako zastupljene zajednice s otoka, obalnog područja, zaleđa, gorja te grada Rijeke. Cilj “27 susjedstava” jest osnaživanje lokalne zajednice kroz jačanje ljudskih potencijala, razvijanje međuljudskih odnosa, organiziranje kulturnih aktivnosti i povećanje kulturnih sadržaja. Organizirat će se umjetnička događanja, edukacijske aktivnosti, različiti kulturni programi, te ostali sadržaji od interesa za lokalnu zajednicu.
19. rujna 2016. otvoren je „Poziv za iskazivanje interesa kandidata za sudjelovanje u programskom pravcu 27 susjedstava“ koji je otvoren do 30. studenog 2016. godine. Putem ovog Poziva želi se izabrati 27 susjedstava s područja Primorsko-goranske županije koja će direktno ući u programski pravac i postati dio Rijeka2020 – Europske prijestolnice kulture. Na web stranici www.rijeka2020.eu/27s možete pronaći  tekst Poziva, prijavni obrazac te Smjernice za prijavu na poziv. Na poziv se prijavljuju timovi ljudi koji dolaze iz zajednice, a mogu biti fizičke i pravne osobe. Više o tome možete naći u Smjernicama.
Budući da ste jedan od važnih aktera u društveno-kulturnom životu unutar naše zajednice, pozivamo vas i vaše članove da nam do 24. studenog 2016. (četvrtak) dostavite prijedloge na koji bi bi sredinu u kojoj živite predstavili u kulturnom, društvenom, teitorijalnom, povijesnom, odgojno-obrazovnom i svim drugim segmentima našega društva.

Na održanoj prezentaciji dana 14. studenog 2016. godine zauzeto je stajalište da će prijavu podnijeti Grad Čabar kao cjelina te u istoj istaknuti nekoliko raznih projekata, ideja, zamisli s kojima ćemo pokušati pridobiti mogućnost da Grad Čabar bude dio programa “Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020. godine”.
Tijekom tri godine (2018., 2019., 2020.) održavali bi se festivali susjedstava na kojima će lokalne zajednice javno predstavljati sebe, svoj rad i svoja međunarodna partnerstva. Susjedstva će također imati mogućnost formiranja društveno-kulturnih centara s kojima će se uključiti u mrežu društveno-kulturnih centara Primorsko-goranske županije.

Za sve informacije ili detalje vezane uz provedbu projekta možete nam se obratiti na broj 829-495 (Ivana Lakota).
Grad Čabar