2113Temeljem javnog natječaja objavljenog dana 06. listopada 2016. godine, po provedenom postupku provjere zadovoljavanja uvjeta propisanih Odlukom o socijalnim stipendijama Grada Čabra (“Službene novine PGŽ” 55/12), gradonačelnik Kristijan Rajšel, donio je Odluku o dodijeli 11 socijalnih stipendija za tekuću školsku, odnosno akademsku godinu.

Natječaj je objavljen za 10 studentskih i 5 učeničkih stipendija. U otvorenom roku zaprimljeno je ukupno 16 zamolbi (4 učeničke i 12 studenskih). Od navedenih zamolbi, stipendije se, sukladno navedenoj Odluci, nisu mogle odobriti za jednog učenika i tri studenta budući su im primanja u domaćinstvu iznosila više od 2.000,00 kuna mjesečno po članu domaćinstva. Također je, sukladno odluci, odbijena jedna učenička stipendija jer je u istu obitelj dodijeljena studentska stipendija.

Tako će, ove školske ili fakultetske godine, roditelji stipendista ipak na nešto lakši način podmirivati mjesečne troškove koje školovanje nosi, a iznosi stipendija su 500,00 kuna za učenike koji se školuju van mjesta prebivališta te 800,00 kuna za studente.

Svečanom potpisivanju ugovora sa stipendistima i njihovim roditeljima u ime Grada Čabra nazočili su gradonačelnik Kristijan Rajšel, zamjenica gradonačelnika Vesna Kovač te pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Ivana Lakota. Ovogodišnje stipendije dobili su: učenici Zoran Obranović iz Gerova i Ana Šutić iz Prezida, te studenti: Damjan Poljančić, Iva Varšava i Klaudija Lipovac iz Prezida, Milan Čop, Lara Troha i Karlo Kovač iz Tršća, Arijan Jašarević iz Kozjeg Vrha, Petra Ožbolt iz Čabra te Ivana Štimac iz Gerova.

Našim stipendistima iskreno želimo puno uspjeha u školovanju!