Izborom Vazme Malnar (HSS) za predsjednicu, danas je konstituirano Gradsko vijeće grada Čabra. Za potpredsjednicu Gradskog vijeća izabrana je Vesna Kovač (SDP). Novoizabrana predsjednica Gradskog vijeća u svom je prvom obraćanju zahvalila vijećnicima na izboru i pozvala sve vijećnike, bez obzira na stranačku pripadnost, da se u budućem radu rukovode prije svega dobrobiti grada Čabra i zastupaju sve njegove žitelje. Izrazila je i zadovoljstvo što je po prvi put u povijesti Grada Čabra na čelu Gradskog vijeća žena.
”Nastojat ću svojim radom i djelovanjem kao predsjednica štititi prava i obveze svih vijećnika zastupljenih u Gradskom vijeću, bez obzira na njihovu stranačku pripadnost. Oduvijek se divim onim političarima koji su prvenstveno lokalpatrioti, odani stanovnicima svoje najuže zajednice, a tek potom članovi i pripadnici pojedinih političkih opcija,“ naglasila je gđa. Malnar nakon svečanog dijela konstituirajuće sjednice.
Po sili zakona mandat je stavljen u mirovanje reizabranom gradonačelniku Kristijanu Rajšelu, na čije mjesto je u Gradsko vijeće došao Antonio Milošević. S obzirom na obavljanje nespojive dužnosti, izabrani vijećnik Leonard Vesel (SRNA) također je stavio svoj mandat u mirovanje, što je učinila i Veronika Reljac iz osobnih razloga.
Sjednici je prisustvovalo svih 13 vijećnika (Vazma Malnar – HSS, Vesna Kovač, Ivanka Križ, Marineta Turk, Denis Turk i Antonio Milošević – SDP, Martin Kvaternik, Alen Malnar i Berislav Kvesić – HDZ, Antun Malnar – SRNA, Gregor Tušek – PGS/Laburisti, Alain Stojan Leskovar i Sanja Janeš – nezavisne liste birača.
Za predsjednicu Vijeća Vazmu Malnar glasalo je 7-ero vijećnika, dok je njih 6 bilo protiv. Sukladno dnevnom redu sjednice, imenovani su i članovi Mandatnog povjerenstva (Ivanka Križ, Berislav Kvesić i Antun Malnar) te Odbora za izbor i imenovanje (Vesna Kovač, Martin Kvaternik i Denis Turk).
Nove gradske vijećnike pozdravio je i uputio im riječi čestitke i gradonačelnik Čabra Kristijan Rajšel, naglasivši kako ih sve očekuje borba: „…ne samo za boljitak, nego bismo mogli reći i za opstanak našega Grada…“ i pozvao sve na suradnju kako bi žiteljima Čabra opravdali povjerenje zadobiveno na provedenim izborima. Najavio je skorašnju radnu sjednicu Gradskog vijeća na kojoj se očekuje izbor preostalih tijela / odbora Gradskog vijeća, rebalans proračuna te druge odluke koje je potrebno donijeti prije svečane sjednice povodom Dana grada koja će se održati 12. rujna.