U prigodi Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada, gradonačelnik grada Čabra Kristijan Rajšel i zamjenica gradonačelnika Ivana Lakota održali su prijam za dobrovoljne darivatelje krvi i ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Čabar, Dušana Muhvića.

Ovaj datum odabran je u spomen na prvu organiziranu akciju informiranja o potrebi darivanja krvi i organiziranom prikupljanju krvi širom Hrvatske, koja je započela 25.10.1953. godine tijekom Tjedna Crvenog križa. Od tada se u Hrvatskoj svake godine na taj datum obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi i potiče trajno organiziranje darivanja krvi.

Gradonačelnik Rajšel, i sam višestruki darivatelj krvi, zahvalio je darivateljima na humanosti i ponosno istaknuo da je Grad Čabar jedan od vodećih u Republici Hrvatskoj po broju darivanja.

Pozivu na svečani prijam odazvali su se i nakon toga prigodnim domjenkom i zajedničkim druženjem obilježili Dan dobrovoljnih darivatelja: Filip Žagar iz Tršća, Marija Potočnik iz Prezida, Zdenko Kovač, Zvonko Rajšel i Goran Kovač iz Čabra te Neven Malnar iz Gerova.