Područna škola Plešce, na svečanosti održanoj u petak 24. studenog, u koncertnom studiju HRT „Zvonimir Bajsić“ na Prisavlju, proglašena je najljepšom područnom školom u Hrvatskoj u projektu “Najljepši školski vrtovi 2017.”

Ekološko-obrazovni projekt Najljepši školski vrtovi Hrvatska radiotelevizija provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora. U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova, djeca iz dječjih vrtića te polaznici iz centara za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila, djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojemu žive. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika te povratak tradicijskim vrtovima u svim dijelovima Hrvatske.

Uz ponosne kreatore najlješe područne škole u Hrvatskoj, pleščanske učenike predvođene njihovom učiteljicom Katarinom Leš, proglašenju su prisustvovali župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, gradonačelnik Čabra Kristijan Rajšel i ravnatelj OŠ “Petar Zrinski” Čabar Ivan Kvesić.

Iskrene čestitke našim malim pleščanima i njihovoj učiteljici na odličnoj ideji i iznimnom uspjehu i trudu!