Javni bilježnik ponovno u Čabru

Uspješnim završetkom pregovora između predstavnika grada Čabra i vršiteljice dužnosti javnog bilježnika iz Delnica gđe. Željke Tuškan Bregovac, u Čabru ponovno započinju uredovni dani javnog bilježnika. Svaki drugi i četvrti petak u mjeseca gđa. Tuškan Bregovac uredovati će na adresi Narodnog oslobođenja 2, u krugu dvorca Zrinskih, u uredu koji se nalazi kraj zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda odnosno gruntovnice.

Slijedom mnogobrojnih zamolbi naših sugrađana, zbog smanjenja troškova odlaska u Delnice i Rijeku kako bi dobili javnobilježničku uslugu, a nakon prestanka rada dosadašnjeg javnog bilježnika, gradonačelnik Čabra obratio se gđi. Tuškan Bregovac. I sama još uvijek vršiteljica dužnosti, usprkos povelikoj količini predmeta koje ima u delničkom uredu, dva puta mjesečno dolaziti će u Čabar. Bude li obim posla pokazao potrebu za otvaranjem ureda svakog petka, dužnost će se pokušati reorganizirati i u tom smjeru.

Kako bi se javnobilježnička usluga vratila u Čabar, Grad je osigurao besplatan poslovni prostor. „Naše sugrađane nikako ne smijemo ostaviti bez javnobilježničke usluge. Suludo je odlaziti u Delnice ili Rijeku kako bi ovjerili jedan potpis na dokumentu, ili cijele obitelji prevoziti 50 i više kilometara kako bi obavili npr. ostavinsku raspravu“ napominje gradonačelnik Kristijan Rajšel i nastavlja: „I dalje ćemo se boriti da nijedna javna usluga, odlaskom djelatnika u mirovinu ili iz bilo kojeg razloga ne zatvori svoja vrata u Čabru. Predaleko smo od svih većih sredina da bi se na nama vježbala centralizacija. Hvala gđi. Tuškan Bregovac i vjerujem da je ovo početak uspješne suradnje.“

Javni bilježnik u Čabru započinje s radom danas u 10.00 sati.

Raspored uredovnih dana