Uspješnom prijavom na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, Grad čabar postaje bogatiji za još jedan projekt usmjeren na poboljšanje socijalnog standarda starijih i nemoćnih osoba.
Naime, u ponedjeljak 30. srpnja 2018. godine u Ravnoj Gori, gradonačelnik Kristijan Rajšel potpisao je sa ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem te ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antom Lončarem, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.
2.409.478,50 kuna bespovratnih sredstava dodijeljeno je Gradu Čabru u svrhu provedbe projekta pod nazivom: „Starimo zajedno“. Provedba projekta planirana je u trajanju od 30 mjeseci, a namijenjena je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Predviđeno je zapošljavanje 13 žena i jednog koordinatora projektnih aktivnosti.
Gradonačelnik Kristijan Rajšel, ističe višestruku korist od realizacije ovog projekta i navodi kako je ovo program socijalne kako, zdravstvene prevencije ali i gospodarskog pomaka jer zapošljava veći broj nezaposlenih žena s područja Grada Čabra“.
Natječaj za zapošljavanje žena bit će uskoro objavljen, a po njegovoj provedbi očekuje se i što brži početak rada.