U maloj vijećnici grada Čabra danas je održan prijem dobrovoljnih darivatelja krvi, kojeg već tradicionalno priređuje gradonačelnik Čabra Kristijan Rajšel, povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi. Uz gradonačelnika, čabarske je darivatelje primila zamjenica gradonačelnika Ivana Lakota te ravnatelj Gradske organizacije Crvenog križa Čabar, Dušan Muhvić.

Na početku je sve okupljene pozdravio gradonačelnik Kristijan Rajšel, i sam višestruki darivatelj krvi, istaknuvši važnost ovakvog sustava dobrovoljnog prikupljanja krvi te zahvalivši svima koji na ovaj način spašavaju ljudske živote.
25. listopada posvećen je obilježavanju i promicanju dobrovoljnog davalaštva krvi u spomen na prvu organiziranu akciju prikupljanja krvi širom Hrvatske koja je započela 25. listopada 1953. godine u Željezari Sisak. Od tada se u Hrvatskoj svake godine na taj datum obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi i potiče organizirano darivanje krvi na načelima dobrovoljnosti, anonimnosti, besplatnosti i solidarnosti.
Ovogodišnjem prijemu u Čabru nazočili su Andrej Žagar iz Zamosta, Zdenko Kovač i Zvonko Rajšel iz Čabra, Davorko Kovač iz Gerova te Josip Kuzele iz Plešci.
Prema službenoj matičnoj evidenciji GD CK Čabar broji ukupno 460 darivatelja krvi od čega je u Čabru 61 muških te 30 ženskih darivatelja, u Gerovu 86 muških i 29 ženskih, u Plešcima 59 muških i 16 ženskih, u Prezidu 75 muških i 27 ženskih te u Tršću 58 muških i 19 ženskih darivatelja.
Tijekom 2018. godine u suradnji sa Zavodom za transfuziologoju KBC-a Rijeka organizirane su četiri (4) akcije dobrovoljnog darivanja krvi kojima je pristupilo ukupno 280 darivatelja (250 muških i 30 žena) i tijekom kojih je prikupljeno 249 doza krvi (31 darivatelj je odbijen zbog razloga poput visokog ili niskog tlaka, manjka željeza, operativnog zahvata, tetoviranja, pirsinga, herpesa, uzimanja raznih lijekova i slično).