U subotu, 2.3.2019. karate klub „Delta“ iz Rijeke održao je „Dan otvorenih vrata“ u OŠ „Petar Zrinski“ Čabar. Na taj način klub je obilježio i proslavio desetu godinu rada i treniranja na području grada Čabra.
Karate klub „Delta“ Rijeka okuplja veliki broj članova. Bilježi značajne uspjehe na takmičenjima, kako na županijskoj tako i na državnoj razini. Organizator je brojnih natjecanja, seminara, javnih prezentacija, putovanja i dr.
U Čabarskom kraju treninzi su organizirani dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom u vremenu od 18,00 do 19,30 sati. Nabavkom tatamija, podloge za vježbanje borilačkih vještina, te njegovim postavljenjem u prostor ispod sportske dvorane u Čabru omogućeni su dobri uvjeti za kvalitetno provođenje treninga. Klub upisuje nove članove, djecu stariju od 5 godina, te se pozivaju svi zainteresirani da se obrate klubu.
„Dan otvorenih vrata“ organiziran je kako bi se mještanima grada Čabra prezentirala sportska aktivnost i predstavio rad kluba. Uz to cilj je privući što veći broj djece i mladih, te ih potaknuti da se bave sportom, u ovom slučaju karateom. Karate je sportska vještina kojom se kod djece od najranije dobi razvijaju motoričke sposobnosti, osjećaj sigurnosti, socijalizacije i doprinosi postizanju visokih moralnih i etičkih osobina.
Predsjednik i glavni trener kluba g. Namik Dizdarević događaj je otvorio pozdravnim riječima, a daljnjim govorom i prezentacijskim treningom privukao je veliku pažnju svih nazočnih, djece, roditelja, učitelja, a bilo je tu baka i djedova.
Prezentacijskim treningom na kojem su sudjelovala djeca iz Rijeke, nositelji značajnih rezultata na državnoj razini, te djeca iz Čabarskog kraja koja također bilježe brojne uspjehe, oduševili su publiku svojim aktivnostima i vještinama.
U završnom službenom dijelu programa, predsjednik kluba zahvalio se posjetiteljima na odazivu, roditeljima na organizaciji i svima koji na bilo koji način doprinose radu karate kluba u Čabarskom kraju. Osnovnoj školi „Petar Zrinski“ Čabar dodijeljena je zahvalnica za svu potporu koju pružaju klubu a preuzela ju je ravnateljica gđa Silvana Šebalj- Mačkić. U ime udruge „Motus“ koja je pokretač i niz godina bila njegovatelj te sportske aktivnosti u čabarskom kraju zahvalnicu je preuzela predsjednica udruge gđa Sanda Štimac, a zahvalu je dobio i grad Čabar koji je također bio potpora kada je to bilo najpotrebnije.
Druženje se nastavilo uz domjenak na kojem su svi posjetitelji uz domaće kolače vrijednih mama mogli uživati i bolje se upoznati.

Sandra Ž.