Ispred KD Čabranka, v.d. direktora, temeljem ovlasti i odredbe-obveze osobe ovlaštene za zastupanje donosim slijedeću:

ODLUKU

Zabranjuje se stavljanje na tržište vode namjenjene za ljudsku potrošnju za vodoopskrbno područje grada Čabra dok se ne steknu uvjeti za normalno funkcioniranje društva te osigura obrada vode dozvoljenim postupcima.

Obaviještavam korisnike da u svim distribucijskim područjima koja su u ingerenciji KD Čabranka vodu prokuhavaju minimalno 3 minute

Obrazloženje;

Temeljem odluke Ministarstva zdravstva, uprave za sanitarnu inspekciju KLASA UP/I-540-02/17-13/272 UR BR; 534-07-4-4-9/I-17-8 rješenjem se donosi odluka o zabrani distribuciji vode za piće na cijelom području grada Čabra.

Na sjednici gradskog vijeća ova odluka svim vijećnicima je pročitana, svi su je razumjeli i svima je pojašnjeno što moramo napraviti da bi se stvari popravile.

Vijećnici su glasanjem protiv odluke o pokriću dugovanja KD Čabranka od strane grada Čabra svjesno stavili KD Čabranka u poziciju stečaja te samim time na mene prenijeli odluku koju sukladno zakonu moram donijeti jer u suprotnosti činim kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti.(ugrožavanje zdravlja ljudi općeopasnom radnjom ili sredstvom)

Molim sve korisnike KD Čabranka da shvate kako je ovo rješenje na snazi od 27.10.2017,pravomoćno je i izvršno sa naredbom-HITNO

Kako do sada nitko nije ozbiljno shvatio ovo rješenje koje se vješto skrivalo od javnosti, molim sve korisnike da shvate kako mi je ispred svega zdravlje ljudi, struka i pridržavanje zakona o vodama ne politika. Vijećnici ovu oduku nisu prenijeli dalje, prenjeli su samo rezultate glasanja i „želju“ da s KD Čabranka natjera u stečaj. Nimalo ozbiljna odluka.

Molim da se ova ODLUKA hitno primjeni i objavi na stranicama grada Čabra jer postoji rizik za ljudsko zdravlje korištenjem trenutnog načina dezinfekcije vode za piće. Kako smo društvo koje je u blokadi i nemamo sredstva kojim bi otklonili nepravilnosti koje su detektirane, morao sam donijeti odluku kao u izreci ovoga rješenja.

Molim, pročitati i članak, iskren i istinit… bez ikakvih primisli protiv ijedne stranke, vlasti i samo sa činjenicama, poštivajući ISKLJUČIVO STRUKU.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/node_1588/V.d.-direktora-cabarskog-komunalca-Cabranku-je-u-stecaj-otjeralo-politikanstvo.-To-je-degutantno

S poštovanjem,

Mladen Stjepan Vitković,i.g.
v.d.direktora KD Čabranka
091/254-9537