Poštovani sugrađani,
sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojima je, počevši od danas, vrlo restriktivno ograničeno kretanje preko graničnih prijelaza, ali i na teritoriju Republike Hrvatske, ponovo apeliramo na sve vas da se donesenih mjera strogo pridržavate.
Grad Čabar organizirao je dostavu lijekova i osnovnih namirnica svim starijim i nemoćnim osobama, kroničnim bolesnicima i osobama u samoizolaciji, koji nisu u mogućnosti na drugi način organizirati dostavu istih. Dosadašnji korisnici uključeni u programe pomoći starijim osobama, informacije mogu dobiti od gerontodomaćica, a svi ostali potrebu za dostavom namirnica i lijekova mogu javiti na broj 829-490.

Zbog mnogobrojnih upita ponavljamo činjenično stanje na graničnim prijelazima. Granični prijelaz Binkl, Čabar i Zamost u potpunosti su zatvoreni i nema mogućnosti prolaska (upiti radnika dali se može samo na posao – dakle: ne može). Granični prijelaz Prezid je otvoren i radnici, hrvatski državljani koji rade u Sloveniji mogu prolaziti uz uvjet da dolaskom na teritorij RH idu u samoizolaciju i drugi dan ponovo mogu na posao.

Sve trgovine i saloni na području grada koji ne smiju poslovati zatvoreni su i provjeru na terenu tijekom dopodneva obavljali su djelatnici policijske postaje i komunalni redar. Redovno se prate i osobe u samoizolaciji.
Od 0-24 sata možete na broj 193 ili 821-002 ili 829-490 javiti ukoliko primjetite kršenje mjera propisanih odlukama državnog stožera ili mjera samoizolacije.

Gradonačelnik Čabra stupio je u kontakt sa nadležnim predstavnicima Doma zdravlja. Situacija je pod kontrolom i ponovo prenosimo molbu za se osim u slučaju hitnoća, ne odlazi i mjesne ambulante.
Apeliramo posebno na starije i kronično bolesne da ne izlaze iz kuća i ne primaju goste.

Obavještavamo sve sugrađane da javne i državne institucije stranke u uredima ne primaju. Za sve poslove koje ste namjeravali obaviti, molimo vas da se obratitie na oglašene brojeve telefona, a ukoliko je nužan osobni kontakt sa službenicima, isti će vam se omogućiti prethodnim telefonskim dogovorom.

Predstavnici Grada Čabra u stalnom su kontaktu sa predstavnicima susjednih občina Loška dolina i Osilnica, županijskim i državnim institucijama i poduzimaju se sve potrebne radnje da se situacija na području grada Čabra što dulje održi u sadašnjim okvirima.

Prenosimo zaključke Stožera civilne zaštite grada Čabra, te mjerodavne odluke i preporuke, zahvaljujemo svima na savjesnom i odgovornom ponašanju i pozivamo vas da pokažemo najviši stupanj građanske odgovornosti kako bismo čabarsko područje sačuvali od epidemije.

Stožer civilne zaštite grada Čabra

Zaključci stožera CZ grada Čabra

Odluka – privremena zabrana prelaska preko graničnih prijelaza RH

Odluka – mjere ograničavanja društvenih okupljanja, rada trgovina

HZJZ COVID 19 – Voda za ljudsku potrošnju

Upute za starije osobe HCK

Upute za_pomoć starijima HCK