Sukladno odlukama državnog stožera i preporukama stožera civilne zaštite PGŽ, provode se i nadziru sve propisane mjere u cilju sprječavanja pojave i širenja koronavirusa na području grada Čabra. S obzirom na blagdan Uskrsa, lijepo vrijeme i produženi vikend koji je pred nama, apeliramo na sve sugrađane i one koji se nalaze na čabarskom području da se strogo pridržavaju propisanih mjera. Posebno upozoravamo na zabranu bilo kakvog zadržavanja na javnim površinama bez obzira na broj osoba i međusobnu udaljenost! Svako zadržavanje ili okupljanje predstavlja kršenje odluka državnog stožera.
Šetnja na otvorenom dozvoljena je u manjim grupama (do pet osoba) uz poštivanje mjere propisane udaljenosti.

Molimo naše sugrađane da s obzirom na običaj čestitanja Uskrsa, ove godine ne ostvaruju međusoban kontakt i zahvaljujemo na racionalnom ponašanju.

I nadalje za nužno napuštanje teritorija grada Čabra propusnicu možete zatražiti putem sustava epropusnica.gov.hr ili na mail info@cabar.hr, ivana.lakota@cabar.hr. U zahtjevu je potrebno navesti ime, prezime, vašu adresu, OIB, kamo, kada i zašto putujete.

S obzirom na preporuku stožera PGŽ vezano uz nošenje maski i ostale zaštite prilikom ulaska u trgovine, ljekarne i sl. (ili rada u njima) ukazujemo na činjenicu da to nije nalog nego preporuka, koju svakako molimo uzeti u obzir. U suradnji sa djelatnicama programa “ZaželI” i članicama udruge “Vrijednice” sašiveno je cca 600-tinjak maski i veći dio je podjeljen službama na području grada Čabra čiji rad zahtjeva neprekidan kontakt sa sugrađankama/sugrađanima.
S obzirom na još uvijek nedovoljan broj maski za sve naše građane, pozivamo one koji moraju obavljati bilo kakve radnje/poslove van kuće, a zbog zdravlja ili drugih okolnosti pripadaju u rizičnu grupu, da se jave u gradsku upravu gdje će im, uz prethodnu najavu biti dodijeljena periva zaštitna maska za lice. Vjerujemo da ćemo uskoro imati dovoljan broj maski za sva naša kućanstva (min. jedna maska po kućanstvu), a o načinu podjele pravovremeno ćemo vas izvjestiti.

Stožer civilne zaštite grada Čabra u svakodnevnom je kontaktu sa županijskim stožerom i nadležnom epidemiološkom službom. Sve njasnoće ili situacije koje bi mogle alarmirati naš kraj, promptno se i racionalno sagledavaju i naši sugrađani na broju 051/829-490 u svakom trenutku mogu dobiti odgovor na sva pitanja vezana uz koronavirus, dojaviti kršenje odluka stožera ili potrebu za dostavom hrane ili lijekova.

Zahvaljujemo na odgovornom ponašanju i želimo vam mirne blagdane.

Načelnica Stožera civilne zaštite grada Čabra
Ivana Lakota