Sukladno ranije datim obavijestima Stožera civilne zaštite grada Čabra, načelnica Stožera dostupna je za svaki kontakt i van radnog vremena i van radnih dana (propusnice se izdaju prije 07.00 i ukoliko je potrebno do kasnih noćnih sati kako bismo svim sugrađanima izašli u susret i olakšali novonastalu situaciju). No, s obzirom na vrlo velik broj poziva molimo sve naše sugrađane da prije poziva broja stožera ili slanja elektroničke pošte, obavezno provjere točnost i potpunost podataka koje dostavljaju. Naime, zbog netočnih ili nepotpunih podataka za izdavanje pojedine propusnice, često je potrebna višekratna telefonska ili e komunikacija (prekid rada na započetoj propusnici i ponovno unošenje točnih podataka) što sprečava ostale građane da dobiju liniju ili drugim putem zatraže propusnicu.
Kada kontakt uspostavljate radi dobivanja informacija, molimo vas da pripremite papir i olovku, te dobivene informacije zapišete, kako bismo izbjegli naknadne nesporazume i nepotrebno oduzimanje vremena ponovnim pozivanjem zbog zaboravljenih informacija.
Također, molimo građane da bez prethodnog dogovora ne dolaze na kućnu adresu načelnice, jer se osobni kontakti zbog poznatih razloga ne mogu ostvarivati na takav način. Sve informacije mogu se dobiti telefonskim putem i za sada su uspješno riješeni svi zahtjevi i nedoumice naših sugrađana.
Broj telefona 051/829-490 dežuran je broj za sve upite, za dostavu hrane i lijekova ili prijavu kršenja mjera državnog stožera civilne zaštite. Stoga apeliramo na sve da odgovornim pristupom zatraže propusnicu imajući na umu da mnogi njihovi sugrađani također žele učiniti isto. Točnim i potpunim zahtjevom postupak ubrzavamo na način da čekanja propusnica gotovo pa i nema.

Za izdavanje propusnice potrebni su sljedeći podaci:
– ime, prezime, adresa, OIB (osobe koja traži propusnicu)
– kamo, kada i zašto se putuje (detaljan opis sa adresom odredišta)
– za tehnički pregled (registarska oznaka automobila i podaci vlasnika ako netko drugi ide na tehnički)
– za pratnju bolesnicima (propusnica izdana bolesnoj osobi koja treba prijevoz).

Zahtjevi koji neće biti potpuni ili točni, obradit će se po rješavanju svih točnih i potpunih zahtjeva i unaprijed molimo sve za razumijevanje.

Načelnica Stožera CZ grada Čabra
Ivana Lakota