Dana 19. travnja 2020. godine stupila je na snagu odluka o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.
Navedenom odlukom nisu ukinute e-propusnice za kretanje unutar županija nego je županijskim stožerima dana mogućnost da, svatko na svom području, odredi hoće li kretanje unutar cijele ili samo dijela njihove županije biti slobodno bez potrebe ishodovanja propusnica.

U pogledu Primorsko-goranske županije za sada je stanje nepromijenjeno i još uvijek je za napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravka potrebna propusnica.
Ukoliko se te okolnosti promjene, odmah po dobivanju odluke stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije, biti ćete o tome obavješteni putem web stranice grada Čabra.

Uz spomenutu izmjenu odluke donesene su i sljedeće:
– Odluka o izmjenama odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH kojom se režim prelaska granice nije promijenio nego se dosadašnja odluka produžila do 18. svibnja 2020. godine.
– Odluka o izmjenama odluke o graničnim prijelazima preko kojih će se odvijati tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija RH kojom se dosadašnja odluka produžila do 18. svibnja 2020. godine
– Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada trgovina, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, kojom se dosadašnja odluka produžila do 04. svibnja 2020. godine.

Izmjene odluka možete preuzeti ovdje:
Odluka o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj
Odluka o izmjenama odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH
Odluka o izmjenama odluke o graničnim prijelazima preko kojih će se odvijati tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija RH
Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada trgovina, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja

Stožer civilne zaštite grada Čabra
Načelnica, Ivana Lakota