Obavijest o otvaranju knjižnice za korisnike prema ograničenom sustavu rada

Temeljem odluke Vlade RH o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 te prema uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Narodna knjižnica ˝Ivan Žagar˝ Čabar od ponedjeljka 27.04.2020.g. počinje postupno otvarati vrata građanima, prema prilagođenom ritmu, radnom vremenu i uz poštivanje mjera zaštite od koronavirusa propisanima od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Narodna knjižnica ˝Ivan Žagar˝ Čabar otvara se u ponedjeljak 27.04. i biti će otvorena za korisnike prema prilagođenom radnom vremenu od ponedjeljka do petka od 9 do 13 sati.
Čitaonica knjižnice do daljnjega, zbog mjere zabrane rada čitaoničkih prostora neće biti otvorena.
U knjižnici moguće su isključivo usluge posudbe i vraćanja građe, a sve druge usluge knjižnice, čitaonički prostori, programi (…) do novih uputa Stožera neće biti aktivne.
Zakasne se do kraja svibnja neće naplaćivati, stoga korisnici nisu dužni odmah započeti s povratom knjiga u knjižnicu.
Broj knjiga koje je moguće odjednom posuditi vraća se na uobičajene tri knjige po korisniku.

Važne napomene
Osim radnog vremena potrebno je imati na umu i smjernice za ponašanje u zatvorenim prostorima te mjere socijalnog distanciranja koje mijenjaju uobičajeno ponašanje u knjižnici.

Kratko zadržavanje u knjižnici
U zatvorenim prostorima ne smijemo se zadržavati dulje nego što je potrebno.
Potrebno je unaprijed znati što tražimo pri čemu svakako može pomoći online katalog knjižnice https://k-cabar.zaki.com.hr/. Sve što želite posuditi pronađite ranije u online katalogu i javite na broj telefona 051/ 821-412 ili pošaljite mailom knjiznica@cabar.hr .
Knjige će vas dočekati spremne za preuzimanje.
Prije ulaska u knjižnicu knjige koje vraćate pripremite unaprijed.
Držimo razmak
Radi sprečavanja širenja infekcije u prostorijama knjižnica potrebno je držati fizički razmak od 2 metra između svih posjetitelja knjižnice međusobno, kao i između korisnika i djelatnika. U predviđenom prostoru za posudbu, istovremeno će moći boraviti najviše jedan korisnik knjižnice.
Higijena ruku
Na ulazu u knjižnicu biti će postavljena higijenska sredstva koja je potrebno koristiti.
Knjige
Knjige će prolaziti kroz proces čišćenja te je potrebno strpljenje, kako bi se neki naslovi ponovno stavili u opticaj i dali korisnicima na korištenje.
Vraćene knjige odlagati će se u posebne spremnike predviđene za isto.
Tijekom posebnih epidemioloških mjera, knjige u knjižnici nije dozvoljeno prelistavati.
Nošenje maski
Prema najnovijim uputama potrebno je nošenje maski, stoga preporučujemo nošenje istih prilikom posjeta knjižnici.
Pratite poruke u prostoru i upute djelatnika
Uz ove upute, kroz sve nedoumice upućivati će vas djelatnice.
Poruke u prostoru sugerirat će vam što je potrebno činiti.

Pozivaju se korisnici da prate daljnje obavijesti na mrežnim stranicama Grada Čabra o mogućim daljnjim izmjenama u radu i uslugama Knjižnice prema uputama nadležnih tijela i ministarstava vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19.

Narodna knjižnica ˝Ivan Žagar˝ Čabar